BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,34
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Malatya'da itiraf etti

Malatya'da esnaf, sanayici ve işadamlarıyla buluşan CHP lideri, partisinin neden yıllardar iktidar olamadığını anlattı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin iktidar olamamasına ilişkin soruya, “Sorumlusu biziz. Yeteri kadar halka gitmedik. ‘Derdin nedir’ diye sormadık. Sadece oturduk, ‘bize oy verin’ dedik. Şimdi gidiyoruz, konuşuyoruz, dinliyoruz” diye cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, Malatya’da partisince düzenlenen 'İş Dünyası ve Meslek Örgütlerinin Sorunları ve Çözüm Yolları' konulu toplantıda iş dünyası ile biraraya geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, ilkini Bursa’da gerçekleştirdikleri toplantının ikincisini Malatya’da gerçekleştirdiklerini belirtti.

NASIL GERİ ALACAKSINIZ?

Kübra Tekstil Fabrikası’nda işçilerle yemek yiyen Kılıçdaroğlu, Malatya’nın geçmişte CHP’nin kalesi olduğunu ifade ederek, “Ancak askeri darbeler, sonrasında yaşanan olaylar CHP ile arasında sorun yarattı. Şimdi onu telafi edeceğiz” dedi. “Kaleyi nasıl geri alacaksınız?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Herhalde kılıç kalkan kullanmayacağız, çok çalışacağız, bu tür ziyaretlere devam edeceğiz” karşılığını verdi.

"CHP HALKA GİTMEDİĞİ İÇİN İKTİDAR OLAMADI"

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından salondaki işadamları tarafından yazılı olarak yöneltilen soruları cevaplandırdı. “CHP yıllardır neden iktidar olamıyor” sorusuna yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Güzel bir soru. Bazen bu soru çok sık sorulur” diyerek, “Demokrasilerde bir iktidar vardır, bir muhalefet vardır. Sorumlusu kim? Ne dedim sizlere. Hep doğruları söyleyeceğim. Sorumlusu biziz. Yeteri kadar halka gitmedik, 'merhaba' demedik, ellini sıkmadık, derdin nedir sormadık, sadece oturduk, ‘Bize oy verin’ dedik. Şimdi gidiyoruz, konuşuyoruz, elini sıkıyoruz” cümlelerini kullandı. 

EVİMDE BÖCEK ARAMIYORUM

“Evinizde böcek araştırması yaptınız mı?” şeklindeki soruya da Kılıçdaroğlu, “Evimde böcek möcek aramıyorum. Bizim gizlimiz saklımız yok.” cevabını verdi.