BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.436,17
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu: Kürt sorununu kullananlar var!

CHP lideri Kılıçdaroğlu "Kürt sorununu siyasi ikbâlleri için kullananlar var" dedi.

Abone ol

'Kürt sorunu’nun hâlâ devam etmesinin sorumlusunun beceriksiz siyasetçiler olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu sorunu kendi siyasi ikbâlleri için kullananlar var" dedi.

Mersin Yenişehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'STK'lar Konuşuyor CHP Dinliyor' adlı toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, "Kürt sorunu, ister Güneydoğu sorunu, ne derseniz deyin. Bu sorunun bu hale gelmesi, 35 yıldır devam etmesi beceriksiz siyasetçiler yüzündendir. Bu sorunu kendi siyasi ikbâlleri için kullananlar vardır. Bu sorunun çözülmesi lazım. Kim çözecek? Siyaset kurulu çözecek, yani parlamento çözecek" dedi. 

En başından beri bu sorunun çözüm yeri olarak Meclis'i gösterdiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Verdikleri çözüm önerilerinin kabul edilmediğini, Doğu ve Güneydoğu'da bütün kentlerin silah deposu haline dönüştüğünü" söyledi.

'İKTİDAR TERÖR ÖRGÜTÜNE YATAKLIK YAPTI, BÜTÜN DELİLLERİ GETİRECEĞİM'

Kılıçdaroğlu, "Terör örgütüne yardım ve yataklık yapan parti iktidardaki partidir. Her şeyde, her söylediğimde koşa koşa mahkemeye giderler, bunu söylüyorum diye hiç kimse korkudan mahkemeye gitmiyor. Çünkü bütün delilleri getireceğim ortaya. Bu sorun yakıcı bir sorundur, bu sorun çözülmezse ucunda ölüm vardır. Bu sorunun çözülmesi lazım. Nasıl çözeceğiz? Çözecek insanın önce samimi ve dürüst olması, 'Ben bu sorunu çözerim' demesi lazım. Yeterli mi? Değil. Kişisel gizli bir ajandasının olmaması lazım. 'Ben başkan olayım da şimdilik idare edelim' böyle bir şey olmaz" diye konuştu. 

'SORUN MEDYAYA YASAKLA ÇÖZÜLEMEZ'

Medyası özgür olmayan bir toplumun da özgür olamayacağını, medya özgürlüğü konusunda 149. sırada bulunulduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Bir kişinin arzusu üzerine gazete kapatılıp, bir kişinin arzusu üzerine televizyonlar karartılırsa o ülkede demokrasi yoktur. Medya özgürlüğü hem benim için hem de bir başkası için geçerlidir" dedi. 

Kılıçdaroğlu, Sputnik'in 31 dilde yayın yapan tüm adreslerine Türkiye'den erişimin engellenmesini ve Sputnik Türkiye Genel Müdürü Tural Kerimov'un sınırdışı edilmesini eleştirmiş, "Bu tür uygulamalar ancak kapalı rejimlerde olur. Özgüveni olan bir ülke her türlü eleştiriye açık ve verilecek cevabı olan bir ülke demektir. Bu tür sınırlamalar bizim uluslararası alanda saygınlığımıza gölge düşürüyor" ifadelerini kullanmıştı.