BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.427,48
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Kürt seçmeni aşağıladı

Önceki gün Habertürk'e konuk olan Kılıçdaroğlu'nun Kürt seçmen hakkında söyledikleri tartışma konusu oldu.

Abone ol

Sabah si yazarı Mahmut Övür, Kılıçdaroğlu'nun kendisine oy vermeyen Güneydoğulu seçmeni aşağıladığını savundu. Yazar, "Orada akıl tutulması yaşanıyor" diyen Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Habertürk'te Erhan Çelik'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu'nun çözüm sürecine ilişkin açıklamaları olay oldu.

AKIL TUTULMASI

O açıklamaları köşesine taşıyan Övür, bugünkü yazısında Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimini siyaset üretememekle eleştiriyor. Sözü o programda yaşananlara getiren yazar, yazısını böyle tamamlıyor:

Sunucu soruyor; Sivas'ın ötesinde yoksunuz. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Kılıçdaroğlu'nun cevabı insanı ürkütüyor: "Biri o bölgeye gidip hapishane yapacağını söylüyor, oy alıyor. Biri de fabrika açacağını söylüyor oy alamıyor. Orada bir akıl tutulması yaşanıyor."
Gerçeğin böyle olmadığını herkes biliyor ama yine de bir siyasi liderin, oy alamadığı toplumu böylesine aşağılaması inanılır gibi değil. İzlerken dilim tutuldu.
Ne diyeceğimi şaşırdım. Ama şunu söyleyebilirim, "akıl tutulması" yaşadığı söylenen Kürtler, kime oy vereceklerini bildikleri gibi, neden CHP'ye oy vermediklerini de iyi biliyor.

Bilmeyen biri varsa o da CHP ve çevresi... Ayrıca sadece Kürtler değil, Orta Anadolu şehirleri de CHP'ye oy vermedi. Bu durumda Türkiye'nin büyük bir bölümü mü akıl tutulması yaşıyor?
Gerçek bunun tam tersi, asıl akıl tutulmasını CHP ve çevresi yaşıyor. Aydını halka "bidon kafa" veya "makarnacı" diyor, siyasetçisi de "akıl tutulması". Al birini vur ötekine...
O programda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP'nin neden umut veren bir muhalefet partisi olamayacağının da ipuçlarını verdi. "Kürt sorununun çözümü için ilk üç şey nedir?" sorusuna, ilki, "Seçim barajının kaldırılmasıdır" dedi ama ikincisine gelince durdu ve şu cevabı verdi: "Şu anda aklımda değil, bilseydim hepsini getirir burada konuşurduk".
Türkiye'nin en önemli sorununa ilişkin öneriyi hatırlamayanı halk neden hatırlasın?