BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu kürsüden Akit'in 2013 manşetini gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partili Yasin Aktay'ın 'saftık kandırıldık' açıklamasına yanıt verdi ve Yeni Akit'in manşetini kürsüden gösterdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partili Yasin Aktay'ın FETÖ ile ilgili "Hadi biz saftık kandırıldık. Kılıçdaroğlu bunların terör örgütü olduğunu biliyordu. Kılıçdaroğlu yargılanmalı" açıklamasına "Siz kandırılacaksınız biz yargılanacağız. Şu mantığa bakın" diye tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu ayrıca kürsüden Yeni Akit'in 2013'te çıkan iki Gülen manşetini gösterdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi çalışmalarına kapıları tümüyle kapattı.  "Başkanlık olmayacak arkadaş" diyen Kılıçdaroğlu,  Başbakan Yıldırım'ın AK Parti grubunda "Biz rejimi değil, anayasayı değiştirmek istiyoruz" açıklamasına "Başkanlık bir rejim tartışmasıdır" karşılığını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup toplantısında gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. CHP liderinin gündeminde FETÖ ve başkanlık sistemi tartışması vardı. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları:

BAŞKANLIK OLMAYACAK ARKADAŞ

Türkiye ateş yerine dönmüş bunların bir derdi var. Başkanlık. Ya olmayacak arkadaş. Herkesin derdi var, mağdur 1 milyon aile var. Ekonomiyi düzeltelim. Ne istiyorsan getir destek verelim. İlla o başkan olacak. 'Bizim aklımız yok onun aklı var diyorlar. Aklını kiraya verenler ülkeyi yönetemez, ülkeyi felakete sürükler.

YILDIRIM'A REJİM YANITI

Başkanlık tartışması rejim tartışmasıdır. Cumhuriyeti diktaya dönüştürseniz rejimi değiştirmiş olursunuz. Cumhuriyeti kuranların hedefi Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmaktı.

YASİN AKTAY'A YANIT

Bunların bir genel başkan yardımcısı var. İsmini vermek istemiyorum ama kendisi profesör aynı zamanda. Nasıl bir hoca aklım almadı ama Anadolu Ajansı'na şu açıklamayı yapıyor. FETÖ ile ilgili, 'Biz saftık, bilmiyorduk'. 'Ama sen biliyordun onların terör örgütü olduğunu' bana söylüyor. 'Kılıçdaroğlu yargılanmalı' diyor. Yargılanmaktan korkmayız biz ama şu lafa bakın. Genel başkan yardımcısı, akademisyen. Öğrencileri nasıl yetiştirmiş gerçekten merak ediyorum.

Sevgili Yasin Aktay senin partinin önüne 2004 yılında bir belge koydular orada brifing verdiler hem MİT hemen Genelkurmay başkanlığı verdi. Bu örgüt tehlikeli bir örgüt dendi. 'Biz kandırıldık diyor saftık' diyor. Yasin Aktay’a soruyorum: Herkesin kandırdığı bir adam Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetebilir mi?

BURADA SÖYLENMESİ AYIP

Safız diyorlar siz saf değilsiniz. Bir şey söyleyeceğim de burada söylenmesi ayıp.

SİZ KANDIRILACAKSINIZ BİZ YARGILANACAĞIZ

Yarın birilerinin gelip, sizi başka türlü kandırma gücü olursa ne yapacağız?. Her gelen sizi kandırdı. Yetmedi mi artık? Siz kandırılacaksınız biz yargılanacağız. Şu mantığa bakın"

2013’te önerge vermişiz, Gülen ile ilgili araştırma komisyonu kuralım. Bu ülkede her yere sızdı demişiz. Bize kızıyorlar, kabul etmiyorlar.

Bakın onların yandaş gazetesi ne manşet atıyor. 'CHP'den Gülen'i bitirin önergesi'. Sonra başka bir manşet atıyorlar 'Gülen'i AK Parti kurtardı'. Şimdi size bir şey diyecem ama burada söylenmez. Safmışsınız!


(Akit gazetesi, FETÖ'nün yayın organı olmakla suçlanan Taraf gazetesinin; “Gülen’i bitirme kararı 2004’te MGK’da alındı” başlıklı haberine AK Parti'lilerin tepkisini, manşetine taşımıştı.)

SİZE DE ZIKKIMIN PEKİNİ YİYİN DERLER"

 ‘Safız’ diyorlar. Siz saf değilsiniz. Bunun faturasını er, erbaş, iş adamlarına çıkarıyorlar. Onların ne günahı var? Talimatı veren belli. Türkiye’yi bu hale getiren yargılanmalı. Mazluma 'Ağacın kökünü yesinler ' diyorlar. O zaman size de 'Zıkkımın pekini yiyin' derler. Kim mağdursa ben ona gider ve sahip çıkarım. Bu en klasik anlamıyla benim ailemin bana öğrettiği terbiyedir.

"SUÇSA, İŞLİYORUM"

Mağdurlara sahip çıkmak suçsa ben o suçu işliyorum. Bütün mağdurlara sahip çıkacağım. 'Allah ne demiş bizi o ilgilendiriyor' diyor. Yüce yaradan, 'Kul hakkı yemeyiniz' diyor. Mağdurların burnundan getirdiniz. Linç edilen erlerin hakkını sordunuz mu? 8 milyon işsiz var.  Zulme karşı susmayacağız, çünkü zulme karşı susan dilsiz şeytandır.