BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu kürsüde fotoğraf gösterip Erdoğan'a 'hain' dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu, hedefinde 'İstanbul'a ihanet ettik' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı. Kılıçdaroğlu eleştirilerinde ölçüyü kaçırdı, cumhurbaşkanına 'hain' dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul için söylediği "Biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz, ben de bundan sorumluyum" sözlerine sert tepki göstererek "Hainler devlet yönetemez." dedi.

KÜRSÜDE FOTOĞRAF PAYLAŞTI
Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu İstanbul'a dair özeleştiri yapan Erdoğan'a sert eleştiriler yöneltti. Sultanahmet Camisi'nin arkasında yükselen gökdelenlerin olduğu fotoğrafı kürsüden gösteren Kılıçdaroğlu, Erdoğan için şu ifadeleri kullandı:

''HAİNLER DEVLET YÖNETEMEZ''
"Sayın Erdoğan bir açıklama yapıyor İstanbul ile ilgili 'Biz bu şehre ihanet ettik. Ben de bundan sorumluyum' diyor. Hainler devlet yönetemez.

''NE BİÇİM KÜSMEYMİŞ BU?"
Bakın şu kuleler ihanet kuleleridir. Bu kuleleri yıkın dediler yıkmadılar mahkemeye gidildi Danıştay karar verdi Danıştay'ın kararını hiç kimse takmadı. İhanet ettik diyor şimdi hain kim? Sensin başka kim olabilir ki? Siluetleri yık diyoruz Kültür Bakanlığı Danıştay 'Yıkacaksın' diyor yapan adam 'Yıkmam' diyor. Erdoğan 'Yıkmıyorsan ben senle küstüm.' Geçen gün yine oturdular yan yana beraber kurdele kestiler ne biçim küsmeymiş bu?

''KENDİNİ HAİN İLAN ETTİYSEN O KOLTUKTAN KALKACAKSIN''
Kalkmışlar 'İhanet ettik hala da devam ediyoruz' diyor. Kendini hain ilan ettiysen o koltuktan kalkacaksın. Bu ülkeye ihanet eden o koltukta oturamaz.

Sayın Erdoğan ihanetini ve hainliği itiraf ettiği için teşekkür ediyoruz. Kendisi söylemese bu kadar rahat konuşamazdık belki. Bir bakanı vardı çevre ve şehircilik bakanı. Ne demişti? “Yapılan her şeyden Erdoğan’ın haberi var” demişti."

Erdoğan itiraf etti: İhanet ettik ben de bundan sorumluyum