BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.306,14
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu kitapçık fırlatmayı böyle savundu!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Meclis'te atılan kitapçıkla ilgili oldukça ilginç bir savunma yaptı.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'in Erdoğan'ın yemin töreni için Cemil Çiçek tarafından yasa dışı toplantıya çağrıldığını iddia etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Star TV'de Nazlı Çelik'in sorularını cevapladı. Meclis'te atılan kitapçıkla ilgili eleştirilere cevap verdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Cemil Çiçek'e kitap fırlatmasını "meşru müdafaa" olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

"ADAM ÖLDÜRMEK SUÇDUR AMA..."

"Hukukta meşru müdafaa diye bir kavram var. Siz zorunlu olduğunuz zaman belli bir suçu işlersiniz ve o suç olmaktan çıkar. Örneği tipik Ceza Hukuku'ndadır bunun. Adam öldürmek suçtur; ancak bunu meşru müdafaa içerisinde yaparsanız suç değildir.

"BAŞKA ÇARE KALMIYOR"

Söz istiyor, söz verilmiyor. İç tüzüğe göre istiyor, vermiyeceğim diyor. Vermesseniz siz anayasayı çiğniyorsunuz. Bunu yapan kim? Anayasa'yı çiğreyen Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin başkanı. Başka bir çaresi kalmıyor, tepkisini böyle göstermek zorunda kalıyor. Tüm demokrasilerde üç aşağı beş yukarı bu tepkiyi görürsünüz. Bütün demokrasilerde...

"MECLİS YASA DIŞI TOPLANDI"

Neden yadırgıyorsunuz? Parlemantoyu yasa dışı toplayan, Resmi Gazete'de yayımlanmamasına rağmen Meclis'i toplayanlara tepki değilde, kitapçık atınca tepki gösteriliyor. TBMM başkanı, Meclis başkanı gibi değil AK Parti'nin grup başkanvekili gibi davranmıştır. Zaten sorunda oradadır!