BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,65
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu: Kararı verenler altında kalacak

CHP MYK'nın olağanüstü toplantısı sona erdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kısa bir basın açıklaması yaparak çağrıda bulundu.

Abone ol

CHP'de olağanüstü toplanan MYK sonrasında açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu için verilen tutuklama kararını kabul etmediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, yargının bu kararın altında kalacağını kaydetti.

CHP İstanbul Millletvekili Enis Berberoğlu, yargılandığı MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklandı. Kararın hemen ardından CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu, parti grubunu olağanüstü toplantıya çağırdı ve CHP olağanüstü toplandı. 

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP olağanüstü toplantısının ardından şunları söyledi:

"Asıl suçluların yargılanmadığı masum insanların hapsedildiği bir durum yaşıyoruz. Yasa dışı yoldan eğer silah götürülüyorsa o kişlerin yargılanması gerekir. Hangi anlayışla hangi hukukla? Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacak."

Bunların hiçbiri hakim değil. Sadece Saray'ın sopası olma görevini yerine getiriyorlar. Yarın (bugün) Saat 11:00'de Güvenpark'ta olacağım. Elimdeki afişte sadece 'adalet' yazacak. 

Adaletin olmadığı bir ülke mi olur? Adaletin olmadığı bir devlet mi olur? Devletin temeline dinamit koyuyorlar.

CHP Kaynakları "Yürüyüş yarın Ankara'dan başlayacak, İstanbul Maltepe Cezaevi'nde sona erecek" bilgisini verdi."

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan kurşun sözler