BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,40
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu İzmir'den meydan okudu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de partililerle buluştu. Şehit cenazelerindeki protestolarla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, korkmadıklarını yineledi, partililere birlik çağrısı yaptı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şehit cenazesindeki protestolarla ilgili olarak, kimsenin kendilerine yıldıramayacağını söyledi. Baskılara boyun eğmeyeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini iddia etti.

Kılıçdaroğlu, Adnan Menderes Havalimanı'nda yaptığı basın toplantısında, İzmir'in Türkiye'nin batıya açılan kapısı olduğunu ve bu kentte bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

İzmir'in sadece Ege'nin değil, dünyanın göz bebeği olduğunu ve bütün eksiklerine rağmen çok iyi yönetildiğini savunan Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesinin kredi notunun Türkiye Cumhuriyetinin kredi notundan çok daha yüksek olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Acaba Türkiye iyi yönetiliyor mu, bu konuda sokaktaki vatandaştan tutun sanayicisine kadar, akademisyeninden tutun sanatçısına kadar toplumun her kesiminde ciddi bir kaygı var. Herkesin ortak sorusu 'Türkiye nereye gidiyor?' Türkiye iyi yönetilmiyor. Eğer bir ülkede patates üreticisi ektiği ürünün karşılığını alamazsa, her gün şehit cenazeleri gelirse, terör bir ülkenin başına bela olmuşsa, altı milyon gencimiz işsizlik belasıyla karşı karşıyaysa, 17 milyon insan yoksullukla karşı karşıyaysa iyi yönetiliyor diyemeyiz."

"HUZUR İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ"

Ülkeyi bu sorunlarla karşı karşıya getiren sorunun cevabı bulunduğunda, Türkiye'ye demokrasinin de geleceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz, caddesinde, sokağında, tarlasında huzur içinde yaşamak istiyoruz. Herkesin işi, aşı olsun istiyoruz. Terör belasından arındırılmış bir Türkiye istiyoruz. Hükümet olmanın temel amacı da budur. Hükümetin görevi insanların sorununu çözmektir. Hükümet bırakın insanların sorununu çözmeyi, kendisi sorunların kaynağı haline gelmişse vay o ülkenin haline. Bizi izleyenler diyebilir ki 'Bu kadar karamsar bir tablo çizilebilir mi?', emin olun bundan daha karanlık bir tablo gündemimizde duruyor. Bütün uygar dünya bunun farkında. Bakın hiç seçim olmamış gibi, yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Türkiye'ye karşı, insana karşı sorumluluğumuz var. Herkesin aşı, işi olsun, huzur içinde sofrasına otursun, mutlu haberler alsın istiyoruz."

"FERİŞTAHI GELSE BİZİ YILDIRAMAZLAR"

Toplantıda gazetecilerden soru almayan Kılıçdaroğlu, daha sonra havalimanı çıkışında bekleyen partililere otobüsten seslendi.

Kendisini karşılamaya gelenlerden pankartları indirmesini isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, insanca yaşamak ve Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerini yaşatmak istediklerini belirtti.

Kimliği ne olursa olsun bütün insanları kucaklamak istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Yüreğimizde kin, nefret yok. Sadece ve sadece sevgi var. İnsan sevgisi var. İnsanımızı, kuşlarımızı, kelebeklerimizi, dağlarımızı, güzel Türkiyemizi seviyoruz. Bize mermi atabilirler, kurşun sıkabilirler, üstümüze gelebilirler ama feriştahı gelse bizi yıldıramazlar, hiç endişe etmeyin, hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğiz. Bütün vatandaşlarıma söylüyorum, yürekli olduğumuz, cesur olduğumuz sürece omuz omuza yürüyeceğiz. Güzel, özgür Türkiye için, demokratik bir Türkiye için kardeşçe yürüyeceğiz."