BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39

Kılıçdaroğlu İstifa Etsin!

Kılıçdaroğlu’nun Ankara/ Tandoğan’da gerçekleştirilen Cumhuriyet Mitingi konuşmasında, Başbakan için; “Dolmabahçe’de oturup Kadıköy’den gelen kadınları dikizliyor” demesi güne damgasını vurdu.

Kılıçdaroğlu’nun Ankara/ Tandoğan’da gerçekleştirilen Cumhuriyet Mitingi konuşmasında, Başbakan için; “Dolmabahçe’de oturup Kadıköy’den gelen kadınları dikizliyor” demesi güne damgasını vurdu.

Bu büyük gafmı desem, ne desem, bilemedim ama, önce kendisi sonra, CHP seçmeni için can sıkıcı, düşündürücü, olduğunu biliyorum.

Bu çirkin söylem karşısında sosyal medyadan gelen tepkiler yenilir yutulur cinsten değil. Velhasıl, rövanş ne olacak çok meraktayım…

Söylem şu ki; “Başbakan vapurdan inen gençlerin halinden rahatsızmış” bu eleştiriye açık bir konudur, ama dikizliyor dersen ki bu röntgenciliğe girer, dolayısıyla çok talihsiz, pervasız bir açıklamadır.

Benim merakım, Kılıçdaroğlu bu gafı şuursuzca mı yaptı, yoksa danışmanları vs. aracılığıyla üstünde düşünülmüş bir söylem mi?

Şayet, düşünülmüş, planlanmış bir konuşmaysa; “Allah Allah var bildiği bu adamın, seçim öncesinde neyin derdinde acaba?” der(ee siyaset bu), yine de eleştiririz.

AMA şuursuzca söylediyse vahim de vahim!

Bir muhalefet lideri ne konuştuğunu bilmiyor, aşırı dozda saçmalıyor, kontrolsüz hareket ediyor kısmına geliriz ki bu çok korkunç. Bu çok ürkütücü.

Soruyorum size…

Bu lider ülkeyi nasıl yönetir?

En son Bülent Arınç’ı CHP’den bir kadın Milletvekiline, benzer tarzda konuştuğu için eleştirdiğimi hatırlıyorum. Siyasi arenada veya iş hayatında, kadını en kolay vurma yöntemi bel altı sataşmalardır. Bunu yapan Milletvekilleri oldu, onları da eleştirdik, özür dileyenler oldu, konular kapandı(!)

Kaset skandallarına hiç girmeyelim…

Kılıçdaroğlu; 29 Ekim kutlamaları için toplanmış binlerce kişinin önünde, ülkenin Başbakanına, “Kadınları dikizliyor’’ diyerek aslında, bir siyaset adamı olmadığının da altını çizmiştir. Kendisi; çılgın proje sahibi değil ama Çılgın Muhalefet Lideri olarak tarihe geçmiştir/geçecektir.

CHP seçmeni böyle bir lideri hak ediyor mu?

Daha güçlü bir Muhalefete ihtiyaç yok mu?

Gol atma çabasıyla her topa çıkan ama sürekli kendi kalesine gol atan acemi bir futbolcu gibi, üstelik zeki ve çevik de değil!

Başbakan’a yaptığı gafı, kendi seçmeni dahi eleştiriyorsa artık ipin ucu fazlasıyla kaçmış durumda.

Muhalefetin görevi, popstar yarışmasındaki jüriler gibi, car car konuşup, her bi şeyi gerekli gereksiz eleştirmek değil. Bi kere burada anlaşalım…

İktidardaki parti elbette eleştirilecektir, icraatlar yapılacaktır…

Muhalefet bundan dolayı vardır ama Sayın Kılıçdaroğlu yaptıkları ve söyledikleriyle, “Zaten savaşı kaybettim, giderayak ortalığı karıştırayım” zihniyetiyle hareket ederse, AKP’nin de ekmeğine bol bol yağ sürecektir ve öyle de yapıyordur.

Kılıçdaroğlu, Muhalefet kisvesi altında, AKP’ye hizmet eden, iktidarın menfaatleri için hareket eden, yapay bir lider gibi davranmıyor mu sizce de?…

Diğer taraftan;

Şahsi görüşüm, Marmaray’ın açılışında Muhalefet liderinin orada olması gerekiyordu. Yoktu...

Marmaray projesi ve hayata geçişi, tartışılacak detaylar vardır/yoktur, ama sonuçta, ülkemizde büyük bir projenin hayata geçmesi söz konusu.

Yabancı kanalların dahi canlı verdiği bu açılışta Kılıçdaroğlu’nun olmaması da ayrı çetrefilli bir mevzu.

Sonuç olarak;

Başbakan kendi seçmeni için; “Yüzde elliyi evde zor tutuyorum” demişti ya, böyle giderse, CHP seçmeninin, yüzde yüzü Kılıçdaroğlu’nu ZOR TUTACAK!

Notumdur;

_Cumhuriyetimizin 90. Yılı kutlu olsun.

_Marmaray, vatana millete hayırlı olsun.