BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.487,03
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu istifa edecek mi işte son açıklama

1 Kasım seçim sonuçlarıyla hezimete uğrayan CHP camiasında düşüşün sorumlusu olarak görülen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ye­ni­den aday ola­ca­ğım" dedi.

Abone ol

1 Ka­sım se­çim sonuçlarının açıklanmasıyla is­ti­fa­ çağ­rı­la­rı ya­pı­larak  ola­ğa­nüs­tü ku­rul­ta­ya git­me­si is­te­nen CHP Ge­nel Baş­ka­nı Ke­mal Kı­lıç­daroğ­lu, istifa çağrılarına noktayı koyacak bir açıklama yaptı.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, "Se­çim ön­ce­si de is­ti­fa et­me­yi doğ­ru bul­mam. Ye­ni­den aday ola­ca­ğım" dedi.

DÜŞÜŞÜN NEDENİ "GELECEK KAYGISI"


1 Kasım’da 7 Haziran’a göre çok farklı bir tablo ortaya çıktığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, 7 Haziran sonrası Türkiye’nin bilinçli bir biçimde gerilim ortamına sürüklendiğini ileri sürerek, “PKK ve IŞİD, terörü azdırarak vatandaşta ciddi bir gelecek kaygısı yarattı. Günlük sıkıntılarından arındırılan halk, can derdine düştü." dedi.



 Ba­zı aday­lar ne­de­niy­le par­ti­mi­nin sağa kay­dı­ğı­na iliş­kin eleş­ti­ri­ler olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ta­ma­men duy­gu­sal bir söy­lem. Par­ti­nin sa­ğa kay­dı­ğı fa­lan yok" şeklinde konuştu.


"BUNU BAŞARI OLARAK GÖRMEDİM"

Seçim sonuçlarına ilişkin konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Be­nim bek­len­tim yüz­de 30 çı­ta­sı­nın aşıl­ma­sıy­dı. O za­man psi­ko­lo­jik eşi­ği aş­mış ola­cak­tık. Bu­na rağ­men ‘o­yu­muz art­tı, ba­şa­rı­lı ol­du­k’ de­me­yi doğ­ru bul­ma­dım, bu­nu da ba­şa­rı ola­rak gör­me­dim" dedi.

Va­li­siy­le, kay­ma­ka­mıy­la, em­ni­yet mü­dü­rüy­le, bü­tün kad­ro­la­rın son se­çim­de AK P için ça­lış­tı­ğını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Muh­tar­lar kay­ma­kam­lar ara­cı­lı­ğıy­la bas­kı al­tı­na alın­dı, AKP pro­pa­gan­da­sı­na zor­lan­dı. Hat­ta AK­P’­yi eleş­ti­ren­ler ölüm­le teh­dit edil­di” diye konuştu.