BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,45
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu: İstanbul'a yaklaşırken duyumlar geliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşün 19. gününde provokasyon uyarısı yaptı ve katılımcılara sağduyu çağrısı yaptı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, provokasyon uyarısı aldıklarını söyleyerek, "Özellikle İstanbul'a yaklaşırken provokasyon olacağı yönünde duyumlar geliyor. Tüm katılan arkadaşlarıma söylüyorum, lütfen ama lütfen sadece alkışlayınız." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Ankara Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşünün 19. gününe Kocaeli Eşme Çobanlar mevkisinden başladı.

Yürüyüş öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, yürüyüşün 19. gününün hayırlı olmasını diledi. 

Kılıçdaroğlu, bir ideal için yola çıktığını anlatarak, "Herkesin huzur içinde yaşaması, teröre karşı, terörü lanetlemek, terörden mağdur olan aileler, 15 Temmuz şehit ve gazileri ile tüm şehit yakınları için yürüyoruz. Terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden 2 AK Partili yöneticinin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletip, kendilerine Allah'tan rahmet diliyoruz." diye konuştu.

Zulmün karşısında olduklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Zulüm ile abad olunmaz. Zulmün karşısındayız. Zulmün yanında değil, mazlumun yanında olmak bizim temel felsefemiz, görüşümüz. Mazlumun yanında olmak, haksıza karşı durmak, haklıyı savunmak, bizim temel görevimizdir. Bu yürüyüşümüzü yapmamızın da temel nedeni, haksızlıkların artık Türkiye'de çuvala sığmayacak boyutlara ulaşmasıdır. Bir düzen düşünün, suçlayan kişi kendileri. Yargılayan kişi yine kendileri. Mahkum eden kişi de kendileri. Yani, suçlamayı yapan, yargılayan ve mahkum eden aynı kişi ve buna adalet deniyor. Bu, adalet değildir. Böyle bir adalet olmaz. Eğer yargıcın önünde, giydiği cübbenin önünde ilik ve düğme yoksa, her türlü baskıya direndiği içindir. Adalet konusunda söz verdiği içindir. Adaletli davranacağı içindir. Bu nedenle adalet yürüyüşümüze aynı kararlılıkla devam ediyoruz.

SADECE ALKIŞLA KARŞILIK VERİLMESİNİ İSTEDİ

Özellikle İstanbul'a yaklaşırken provokasyon olacağı yönünde duyumlar geliyor. Tüm katılan arkadaşlarıma söylüyorum, lütfen ama lütfen sadece alkışlayınız. Küfürler, taşlar, gübreler olabilir. Ne yaparlarsa yapsınlar biz adalet için yürüyoruz. Bize taş atılsa gül, küfür edilse iyi söz kabul edin. Geleceğimiz ve çocuklarımız için yürüyeceğiz."