BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,12
ALTIN 2.326,21
GÜNCEL

Kılıçdaroğlu İnce ve istifa lafını duyunca öfkeyle patlayıp çekti gitti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beklenen son dakika açıklamaları parti binasında yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu istifa edecek misiniz İnce CHP'den çok oy aldı sorusunu duyunca sinir küpüne döndü.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu herkesin merakla beklediği basın açıklamasında 'istifa'ya ilişkin tek kelime etmeyince gazeteciler beklenen soruyu yöneltti. Bir gazeteci 'Muharrem İnce CHP'den fazla oy aldı. İstifa edecek misiniz?' diye sordu. Kılıçdaroğlu soru karşısında derin bir nefes alıp sinirli bir şekilde şunları söyledi:

İşte Kılıçdaroğlu'nun istifa sorusuna sinirlendiği o açıklamaları:

- Bir, Muharrem beyin CHP’den fazla oy almasını öteden beri savunduk zaten. Aksi halde nasıl cumhurbaşkanı adayı olacak? Neden Muharrem bey altı oku çıkardı? Herhalde daha fazla oy almak için. Dolayısıyla biz Muharrem beyin bütün çalışmalarına katkı verdik ve gösterdiği performansı da doğru bulduk. Hiçbir eleştiri de yapmadık. Çalıştı, genç, dinamik, enerjik. Çalıştı, mücadele etti hepsi doğrudur. CHP’den fazla oy alması kadar doğal bir şey de olamaz. Oy almasaydı büyük sorun çıkacaktı. Ama beklentinin altında kaldı; kendi ifadesi.

"PARTİDE YERİ YOKTUR"Partide ne olacağına ne biteceğine partiler karar verir. 9 ay sonra yerel seçimler var. İkinci duvarın kalan kısmını orada yıkacağız. Çok daha güçlü bir sonuç elde edeceğiz, bir tarafa yazın. Bütün veriler bunu gösteriyor. Arkadaşlarıma üç konuda talimat verdim. Hep beraber çalışacaklar. Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yoktur. Kendisine yol arayan kişilerin bu partide işi yoktur. Bu partiye geleceklerin ortak hedefleri, ortak özlemleri olmak zorundadır. Bizim hedefimiz bu. Bireysel çıkar peşinde koşup da “milletvekili olmadım, ben şimdi eleştireceğim” Bu koltuk sevdasına tutulanların bizim partimizde yeri yoktur.

Muharrem İnce genel başkanlık için ne demişti? Muharrem İnce dün düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanlığına aday mısınız sorusu ile karşılaşmıştı. İnce bu soruya şu yanıtı vermişti:

-'Siyaset uzun vadeli, uzun nefesli bir iştir. 77’den bu yana 41 yıl sonra 30 barajını geçmişiz. Bunu ben söylemeyeyim, ama diğer muhalefet partileri de 10’un üzerinde bir oy alsalardı seçim ikinci turdaydı zaten.  30 barajını yıktık, 50 barajını da yıkacağız. Bana derlerse yürü önümüzden, ben yürümeye hazırım.'

Sitene Ekle