BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,32
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Hülya Avşar için ağır konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, kendisine tazminat davası açan Hülya Avşar için çok ağır sözler...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hülya Avşar için "Hülya Avşar kim efendim? Sanatçılığı tartışılır onun. Yalakadan sanatçı olmaz... Sanatçı dediğin; esen rüzgara göre eğilmez, dik durur" diye konuştu.

Avşar kızı bu sert sözlere "Kılıçdaroğlu'nun lider olmadığını biliyorum, siyasetçi olduğundan da emin değilim." diye cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’yla ilgili sözleri nedeniyle kendisine dava açacağı belirtilen sanatçı Hülya Avşar’a sert yanıt verdi. Kılıçdanoğlu, Ankara Barosu'nda gazetecilere açıklama yaparak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

SİYASETÇİ OLDUĞUNDAN EMİN DEĞİLİM

Bu sözlere Hülya Avşar, cevap verdi:

"Kılıçdaroğlu'nun en büyük kusuru özgürlüğe ve demokrasiye karşı olması. Bir de onu daha efendi sanırdım. Ben fikirlerimi, inandığımı özgürce söylemeye devam edeceğim. Bir hancı olarak yolcu olan Kılıçdaroğlu'nu görmezlikten geliyorum. Düşüncelerini özgürce ifade eden kişilere saygı duyuyorum, dolayısıyla Kılıçdaroğlu'na da 'kendi fikridir' diyerek selam ediyorum. 31 yıllık sanat hayatımdan hiçbir şüphem yok. Kılıçdaroğlu'nun lider olmadığını biliyorum, siyasetçi olduğundan da emin değilim."

"HÜLYA AVŞAR SANATÇI MI?"

Kılıçdaroğlu'nun bir gazetecinin Hülya Avşar'ın açtığı tazminat davasıyla ilgili sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Hülya Avşar kim efendim? Sanatçı mı? Sanatçılığı tartışılır. Kimse kusura bakmasın. Yalakadan sanatçı olmaz. Herkes bunu böyle bilmek zorunda. Sanatçı dik durur. Sanatçı aykırı insandır. Gücün karşısında sanatçı eğilmez. Gücün karşısında eğilen kişiye de sanatçı denilmez. Sanatçı rüzgara karşı yürür. Aykırıdır” diye yanıt verdi.

AVŞAR TAZMİNAT DAVASI AÇMIŞTI

Hülya Avşar'ın Kılıçdaroğlu'na dava açtığı ortaya çıkmıştı. Avşar, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı sarayı konusunda eleştirdiği konuşmasında "Sarayında otursun, yan tarafına Hülya Avşar'ı da alabilir" sözleri nedeniyle CHP genel başkanı hakkında 50 bin TL'lik tazminat talep etmişti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI İÇİN 'İHTİŞAMLI DEĞİL' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut ve beraberindeki heyeti kabul etmişti. Heyette yer alan sanatçı Hülya Avşar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili, “Hiç tahmin ettiğimiz kadar ihtişamlı değil, ben çok ihtişamlı görmedim. Abartıldığı kadar yok” demişti.

Avşar, bir gazetecinin, bu görüşlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaşıp paylaşmadığını sorması üzerine de “Neredeyse benim evim daha şaşalı diyecektim. O kadar diyemedim tabi” diye cevap vermişti.