BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.423,85
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu hükümeti fena kızdıracak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul programında AK Parti'li yerel yönetimlere yüklendi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yolsuzluk mu görmek istiyorsunuz? Gidin AKP'li belediyelere... Hizmet mi görmek istiyorsunuz? Gelin CHP'li belediyelere" dedi.

Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin konuşmasında ilçedeki çalışmalardan bahsettiğini hatırlatarak, ''Gelin de bu belediye başkanını hapse atmayın. Sana ne meydan yapmak... O meydanlara gökdelen dikersin, yandaşlarına verirsin, hep beraber köşeyi dönersiniz. Belki Recep Tayyip Erdoğan seni milletvekili seçer'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, halka hizmet edenin hakka hizmet ettiğine inandıklarını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Şöyle bir algıyı yerleştirmek istiyorlar; 'CHP'li belediyeler çalışmıyor.' Kimler çalışıyor? AKP'li belediyeler. Yolsuzluk mu görmek istiyorsunuz? Gidin AKP'li belediyelere... Hizmet mi görmek istiyorsunuz? Gelin CHP'li belediyelere. İstanbullu nefes almak isterse kentin bütün güzelliklerini görmek isterse beton yığını değil de yeşillik görmek isterse CHP'li belediyelerin olduğu yerlere gider. TOKİ şöyle konut yapıyor, böyle konut yapıyor. TOKİ'nin yaptığı konutlardan çok daha uygun ve kaliteli daireleri yapıp, ihtiyaç sahiplerine teslim eden belediyeler, CHP'li belediyelerdir. Biz bunları yapıyoruz da Adalet ve Kalkınma Partisi boş duruyor mu? Durmuyor, belediyelerimiz üzerinde baskı kuruyorlar. Sistematik bir baskı var. Nasıl tutuklayacağız, nasıl hapse atacağız, nasıl dinleyeceğiz, nasıl denetleyeceğiz. İstediğiniz kadar denetleyin, dinleyin, ne yaparsanız yapın, halka hizmetten hiç bir belediye başkanımızı vazgeçiremezsiniz.''