BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.492,07
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu hükümete ince ince giydirdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kutlu Doğum etkinliklerinde Hz. Muhammed'i referans alarak hükümete ince mesajlar gönderdi.

Abone ol

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın da katıldığı Kutlu Doğum Haftası Programı'nda yaptığı konuşmada 'kibirden, devlet malı çalmaya, inançtan adalete' kadar bir çok üstü kapalı hükümete ince mesajlar verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası programı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan , CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu , MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve çok sayıda siyasinin yanısıra vatandaşların da katılımı ile Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

BU KEZ ERDOĞAN'DAN ÖNCE KONUŞTU

Başbakan Erdoğan'dan önce kürsüye çıkarak konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, 'devlet malı çalmadan adalete' kadar çeşitli konularda mesajlar verdi.

"Ademoğlu'nun en hası, insanların en üstünü ve en mükemmeli olan Hazreti Muhammed'in kutlu doğumunun 1442'nci yılını idrak ediyoruz, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'e ehl-i beytine, ashabına ve tüm müslümanlara selam olsun. Bu vesile ile bu ülkeyi büyük zorluklarla kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi de rahmetle anıyorum" diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu,

"Sevgili peygamberimiz bir yetimdi, öksüzdü, halktan birisi gibiydi. Kendi işini kendi yapardı, kibirlenmezdi, büyüklenmezdi mütevaziydi. Daha gençlik yıllarında insanlık onuru mücadelesi vermeye başladı. Mekke'de zulüm görenlerin, haksızlığa uğrayanların, güçsüz ve çaresizlerin haklarını korumak amacıyla Erdemliler Anlaşması adıyla kurulan cemiyette yer aldı. Huzurunda heyecanlanan bir delikanlıya şöyle dedi; 'Arkadaş rahat ol, ben kral değilim, Kureyş'ten kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum.' Bu kadar rahat ve bu kadar alçak gönüllüydü" dedi.

a.20130414002658.jpg

'DEVLET MALI ÇALANLARIN CENAZE NAMAZINI KILDIRMADI'

Hz. Muhammed'in devlet malı çalanların cenaze namazını kıldırmadığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Sevgili peygamberimiz kimseye yük olmazdı, aza kanaat ederdi. Asla tamah etmezdi. Ona göre gerçek zenginlik malın çokluğu değil, gönül tokluğu idi. Devlet malını çalanların cenaze namazını kıldırmadı. Ganimetten bir hırka yürütenin savaşta ölse dahi şehit olamayacağını bildirdi. Çünkü o kul hakkı yemenin vebalinin ne olduğunu çoık iyi biliyordu. Hz. Muhammed tevhid dilinin peygamberi olarak şirkin açığına da gizlisine de geçit vermedi. Allah ile kul arasına girilemeyceğini, inancın kalpte olduğunu, kalplerde olanı da ancak Allah'ın bileceğini buyurmuştur. Allah ile kul arasına girilemeyeceğini o her seferinde dile getirmiştir" şeklinde konuştu.

'HAKSIZLIKLARA KARŞI SUSMAK DİLSİZ ŞEYTANLIK'

Hz. Muhammed'in kadınları dövenlerin güzel ahlaklı olamayacaklarını açıkladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"En sevdiği kişilerin en ahlaklı insanlar olduğunu belirtmişti. İnsanların bir tarağın dişleri gibi eşit olduğunu, kimsenin kimseden üstün olamayacağını bütün kainata duyurmuştur. Hz. Muhammed haksızlık karşısında susmayı dilsiz şeytanlık olarak görmüş ve açıklamıştır. Adaleti hep yüceltmiştir. Adaletli bir toplumun yaşayabileceğini görmüştür, adaletli bir toplumda insan onurunun korunabileceğine inanmıştır. 'Sizden öncekiler adaletsiz oldukları için helak oldular. Sıradan insanlara cezayı uygulayıp ileri gelenlere uygulamazlardı' diyerek adaletsizliğin bir toplumu nasıl yok ettiğini açıklamıştır."

ERDOĞAN'DAN KEVSER SURELİ IRKÇILIK MESAJI (TIKLAYIN)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kutlu Doğum etkinliklerinde kürsüye çıkıp söze Besmele'yle başladı. Ardından da Kur'an-ı Kerim'den sureler okudu. (HABERİ OKU)

erdogandan-kevser-sureli-mesaj.jpg

İNSAN HAKLARINA VURGU

Hz. Muhammed'in Veda Hutbesi'nde insan haklarına dikkat çektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "İnsan hakları ile ilgili dünya tarihinde önemli bir yer tutan Veda Hutbesi'nde insanların kanlarının, mallarının ve ırzlarının yani onurlarının şeref ve haysiyetlerinin güvence altında olduğunu vurgulamıştır. İnsan onuruna o kadar önem vermiştir ki, karşılığında dünyayı verseler bir insanın hoşlanmayacağı birşeyle incinmesinin doğru olmayacağını ifade etmiştir. Hz. Muhammed insan haklarında ayrımcılığa ve ötekileştirmeye karşıydı. Bir gün bir cenaze geçerken ayağı kalkmıştı. Cenazenin gayri müslim olduğunu söylediler. Bunun üzerine 'insan değil mi?' diye yanındakileri uyarmıştır. Çünkü insan, Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır. Hz. Muhammed, Selman-ı Farisi'nin özgürlüğüne kavuşabilmesi için de 300 fidan dikilmesine bizzat yardım etmiştir. Çünkü o özgürlüğün timsalidir. Bedir Savaşı'nda öldürülen Mekkeli müşriklerin cesetlerini ortada bırakmamıştır. Onların defnine katılarak düşman da olsa insan onurunu korunmasına özen göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yunus Emre'deki aşk peygamberini, Mevlana'daki muhabbet, sevgi peygamberini, Ahmed Yesevi'deki hikmet peygamberini, Hacı Bektaş-ı Veli'deki şefkat peygamberini, sevgililer sevgilis Hz. Muhammed'i, onun manevi huzurunda en derin muhabbet ihtiramla selamlıyorum."