BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.295,61
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu hakkını helal etmek için oy istedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün taşeron işçilere hakkımı helal etmek için onlardan bugün oy bekliyorum." dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu, sendika, meslek odaları temsilcileri ve muhtarlar ile bir araya geldi.

Demokrasiyi savunan ve onun gereklerini yerine getiren bir parti olduklarına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"O kadar ki siyasette rakibimiz olan bir partiye seçimlere giremesin diye kumpas kurulduğunda 15 milletvekili vererek o kumpası bozan bir partiyiz. Siyasi partileri seçime sokmamak için her türlü yolu denediler. Biz demokrasiyi savunuyoruz, herkesin düşüncelerini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye'den yanayız."

EMEKİLERE ÇAĞRI
Kılıçdaroğlu, Türkiye'de her türlü emeğin ve alın terinin karşılığını vereceklerine işaret ederek, "Türkiye'de bir milyon 644 bin kişi asgari ücretin altında emekli aylığı alıyor. Bütün emekliler sesleniyoruz. Onurunla yaşamak istiyorsanız, ben bu ülkeye hizmet ettim, vergi ödedim, benim de insanca yaşam hakkım diyorsan oy vereceğin tek parti CHP'dir." ifadelerini kullandı.

FAİZ LOBİLERİ
Kırıkkale'deki mühimmat fabrikasının temelinin 1925 yılında atıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Küçük bir köydü Kırıkkale. Sonra savunma sanayinin merkezi haline geldi. Makine kimya endüstrisinin merkezi olmuştur. 20 bin kişi 3 vardiya halinde çalışmıştı orada. Bugün o devasa fabrikaların büyük bir kısmı kapandı. Şimdi bin 800 kişi çalışıyor. Ama Kırıkkale kendisini bu hale getiren siyasi partiye oy veriyor. Size az bile yapmışlar. Burada bizim de kabahatimiz var. Sen gittin kahveye oturup vatandaşın sorununu dinledin mi? Bakın doğruya doğru eğriye eğri. Biz şimdi gerçek anlamda halkın partiyiz." diye konuştu.

TAŞERON İŞÇİLERDEN OY BEKLİYOR
CHP'yi elitlerin partisi diye eleştirdiklerini aktaran Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerin derdini ilk olarak CHP'nin dile getirdiğini kaydetti.
"Bütün taşeron işçilere hakkımı helal etmek için onlardan bugün oy bekliyorum." diyen Kılıçdaroğlu, hemşehri derneklerine de büyük görevler düştüğünü söyledi.

Dernek üyelerinin memleketlerinde yaşayan ailelerini arayarak oy istemesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "'Biz İzmir'de huzur içinde yaşıyoruz. Hiç bir baskı altında kalmıyoruz. Siz de İzmir gibi yaşamak istiyorsanız CHP'ye ve Muharrem İnce'ye oy verecekseniz.' diyecekseniz." dedi.

Meslek kuruluşlarının zor koşularda görev yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, buna rağmen meslek kuruluşlarının onur, azim ve kararlılıkla mücadele ettiğini vurguladı.

Her inanca, her kimliğe, her yaşam tarzına saygıları olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, inanç ve yaşam tarzı üzerinden ya da kimlik üzerinden siyaset yapmanın toplumu ayrıştırdığını, herkesin inancı kendisine ait olduğunu dile getirdi.

Son 16 yılda yurt dışında faiz lobilerine 151 milyar 34 milyon dolar ödendiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Erdoğan, bakan, merkez bankası başkanı Londra'ya gidiyor. Bunlar niye gidiyor. Hangi gerekçeyle gidiyorsunuz. Bana borç para ver diye yalvarmaya gidiyorlar. Türkiye'ye geliyorlar Efenim dış güçlerin oyunu diyorlar. Dış güçlerin oyunu ise bu paralar neyle gider. Banka havalesiyle gider. O zaman bankada yakala, el koy. Onu seçimden sonra yapacağım diyor. Bir de içeriye ödenen faiz var. İçeriye 687 milyar dolar ödendi. Ne diyorlar biz faize karşıyız. Utanmasalar CHP ödedi diyecekler. Siz ödüyorsunuz, iktidar olanlar ödüyor. Ama gerçek ödeyicileri 81 milyon.

İKTİDAR RAHTİYE SINIFINA HİZMET EDİYOR
Çiftçi, emekli, sanayici, esnaf ve sanatçı memnun değil. Bütün bunlar alınteri dökerek para kazanmak isteyenler. Hepsi üretici ama bir sınıf var hiç çalışmaz o sınıfın adı rantiye sınıfı. İktidar 16 yıldır rantiye sınıfına hizmet ediyor. 1923-2002 yılları arasında gelen bütün hükümetlerin harcadığı 713 milyar dolar. Son 14 yılda yani AK Parti hükümetlerin de ise 2 trilyon 94 milyar dolar. Nereye harcadılar bu parayı. Bunun hesabını sormak zorundayız. Sandığa giden her vatandaşım elini vicdanına koysun 2 trilyon doları nereye harcadı diye sorsun oyunu öyle kullansın."

Kılıçdaroğlu, Danıştay üyesi bir hakimin CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ilgili sosyal medya paylaşımı yaptığını hatırlatarak, o hakimin istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Hükümete gerçekleştirilen projelerin maliyetini sorduklarında tepkiyle karşılaştıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Harcanan parayı sorunca ‘CHP yola, köprüye karşı’ diyorlar. Biz yol ve köprü yapılmasına karşı değiliz. Bizim belediye başkanlarımız harcadığı her kuruşun hesabını millete verir. Bu para belediye başkanın parası değil, toplanan vergiler ve merkezi hükümetten gelen paradır. Bu paranın hesabını vermek kaçınılmazdır.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin yaptıkları projeleri, hükümetlerden ve AK Partili belediyelerden daha ucuza mal ettiğini sözlerine ekledi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, katılımcıların sorularını yanıtladı.