BIST 9.511
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.492,22
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu hakkındaki iddianame için ne dedi?

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Hakkında, Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla iddianame hazırlanmasına değinen Kılıçdaroğlu, "Benim hakkımda 2 yıl 8 aylık dava açılmış. Savcı iddianame düzenlemiş. 2 yıl 8 ay değil, 2 bin 800 yıllık iddianame düzenlemezseniz adam değilsiniz" dedi.

"HESABINI SORACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, "Sanıyorlar ki çekineceğiz, sanıyorlar ki korkacağız. Kim açmış davayı. Bilal oğlan açmış. Ben senin kim olduğunu biliyoruz. Paraları dağıtamadık babacığım diyen sen değil miydin? Hesabını soracağız" diye konuştu.

"BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"

AK Partili bir ilçe başkanı ve bir başkan yardımcısının öldürülmesine de değinen CHP lideri, "Teröre hep birlikte karşı çıkmamız lazım. Van'ın Özalp ilçe başkan yardımcısı, Adalet ve Kalkınma Partisi öldürüldü PKK'lı teröristler tarafından. Ailesini arayıp başsağlığı dileklerimi ilettim. Dün de Aydın Muştu hayatını kaybetti. İkisi de Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri. Doğu ve Güneydoğu'da. Başta Binali Yıldırım olmak üzere, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tüm camiasına CHP Grubu'ndan başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Teröre karşıyız, kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin. Dicle ilçe başkanının terör saldırısında hayatını kaybetmesi hepimizin ortak üzüntüsüdür."

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"BAŞİKA'DA ASKERİMİZİN BULUNMASI SIRADAN DEĞİLDİR"

Irak Merkezi Yönetimi, Türk askerinin Başika'dan çekilmesini istedi. CHP olarak Irak yönetimine seslenmek isterim. Irak'ın toprak bütünlüğüne her dönem savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Ortak kültürümüz, tarihimiz var dedik, söylemeye devam edeceğiz. Başika'da askerlerimizin bulunması sıradan değildir. Irak halkının güvenliği için askerlerimiz bulunuyor. Buradaki söylemlere bakıp askerlerimizin Başika'dan çekilmesini istemeyin. Sizin isteğiniz üzerine oraya geldik, görevmizi yapmamıza izin veriniz.