BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.495,92
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu giderken helallik istedi mi?

Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Irak'ın başkenti Bağdat'a geldi.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı'nın 'tehlikeli' uyarısını dikkate almayarak yola çıkan Kemal Kılıçdaroğlu Irak'a giderek ziyaretlerine başladı. CHP Liderinin ziyareti öncesi havalimanında yaptığı açıklamada 'Helallik istediniz mi?' sorusuna yanıtı şöyle olmuştu:

"Takdir-i İlahi'ye ne söylenebilir ki. Dışişleri Bakanlığı bu tür açıklamalar yapabilir ama ben kaygı hissetmiyorum. Güven içinde gidip, güven içinde geleceğim"

1.20130820180450.jpg


Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin davetlisi olarak THY'ye ait tarifeli uçakla Bağdat'a gelen Kılıçdaroğlu'nu, Vilayetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Turhan Müftü karşıladı.

Müftü ile bir süre görüşen Kılıçdaroğlu'nun yarın Başbakan Maliki ile görüşmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun Irak ziyareti cuma gününe kadar sürecek.

2.20130820180503.jpg 
Ziyaretinin amacını "Türkiye - Irak ilişkilerinin her alanda önünü açmak rahatlatmak ve gelişmesine katkıda bulunmaktır. Özetle Türkiye'nin çıkarını korumak için Irak'a gidiyoruz" şeklinde açıklayan Kılıçdaroğlu gitmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları;

Dışileri Bakanlığı ziyaretiniz konusunda güvenlik açısından uyardı. Güvenlik adına kaygılarınız var mı helalik istiyor musunuz?

Takdir-i İlahi'ye ne söylenebilir ki. Dışişleri Bakanlığı bu tür açıklamalar yapabilir ama ben kaygı hissetmiyorum. Güven içinde gidip, güven içinde geleceğim.

Daha öncede benzeri ziyaretler yaptınız bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Görüşmeler devam ediyor. Daha önce Çin'e gittik, şimdi de Irak'a gidiyoruz. İş adamlarıyla beraber gidiyoruz. Dış politikanın ülkelerin ortak çıkarlarına göre düzenlendiğini biliyoruz. Türkiye'nin çıkarlarını bütün siyasla partiler ortak koruyacağız. Türkiye bölgesinde güçlü bir devlet olmalı. Türkiye'nin çıkarları çok önemlidir. Biz barışı, komşuluğu herkese duyurmak istiyoruz.

BÜLENT ARINÇ'A SERT ELEŞTİRİ

Hacı Bektaş Veli Anma Töreni'nde yaşananlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sayın Bozdağ konuşması sırasında protesto edildiği zaman bunu nasıl durdurabiliriz diye konuştuk ama durmadı protestolar. Daha sonra ben kürsüye çıktığımda kendi konuşmama "İncinsende incitme" sözüyle başladım. Ve Hacı Bektaş Veli etkinliğinin olduğu meydanın barış, dostluk ve kardeşlik meydanı olması gerektiğnini altını çizdim.

Bozdağ'ın şiddete maruz kaldığını öğrendim ve gazeteci arkadaşlarıma bunu kınadığımı ifade ettim. Hem gazeteler yazdı hem televizyonlar gösterdi.

Ama dün Bülent Arınç'ı anlamakta gerçekten zorluk çektim. Bir insanın gözü var görmüyorsa, kulağı var duymuyorsa ve sadece dilleriyle konuşuyorsa o adamdan hükümet sözcüsü olmaz. Benim ne söylediğimi bilmiyor. Kınadığımı da bilmiyor. Kınamayı da sadece Hacı Bektaş'ta değil bir politikacıya şiddet uygulanmasının doğru olmadığını söyledim.


Kılıçdaroğlu tüm uyarılara rağmen gidiyor
CHP, Dışişleri Bakanlığı'nın güvenlik uyarısına rağmen Irak'a gidiyor. 

6701.jpg