BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu 'Gel bunun için de referanduma gidelim'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın gerekirse idam için referanduma gidilebilir yönündeki açıklamalarına gönderme yaparak 'Suriyelilere vatandaşlık için de referanduma gidilmeli' dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında referandum süreci için partililerine seslendi. Kılıçdaroğlu, "Her arkadaşıma söylüyorum. Herkesin ayağına hizmet götüreceksiniz. Bizim belediye başkanlarımız bu çerçevede çalışıyorlar" dedi. 

28 Şubat'ın yıl dönümü üzerine de konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün 28 Şubat. Bu millet 28 Şubat'ta post modern darbe yaşamıştı. herkesin görüşüne saygımız var, herkesin kimliğine saygımız var. Devlet dediğimiz kurum millete hizmet eder. 28 Şubat'a ne kadar karşı isek 20 Temmuz'a da o kadar karşıyız" şeklinde konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasındaki dikkat çeken bölümler: 

Gelir arttı diyorlar, 6,5 milyon işsizimiz var. Birileri için Türkiye cennet birileri için cehennem. Madem kişi başına gelir 3 kat arttıysa neden çiftçiler iki Trakya büyüklüğünde alan ekmiyorlar?

"GEL REFERANDUMA GİDELİM"

Ekonomide, dış politikada, eğitimde sorunlarımız var. Gelir 3 kat arttı diyorlar, 6,5 milyon işsiz var. Nasıl oluyor bu? 15 yıldır tek başına iktidardasınız. Ne oldu, işsizlik arttı. Terörsüz Türkiye devraldınız, Türkiye kan batağı içinde. Bütün komşularımızla aramızı bozdunuz. Bizim gençlerimiz Suriye için Suriye'de şehit oluyor. Onların gençleri Türkiye'de, nasıl oluyor bu? Bizim evlatlarımız işsiz, onların işi var. İşsiz gencim bu düzene hayır diyorum demeyecek misin? 81 ilde Suriyeli var, niye kamplarda tutmuyorsun? Bizim esnaf vergi veriyor, Suriyeli esnaf vermiyor. Sen de bu düzene hayır demeyecek misin? Suriyelilere vatandaşlık hakkı vereceğiz diyorlar. İnsaf ya, niye veriyorsun vatandaşlık hakkı. Hangi gerekçeyle veriyorsun? Suriyelilere vatandaşlık verilsin mi verilmesin mi referanduma gidelim. Gel referanduma gidelim, milletten kormayacaksınız. Şimdi tutturmuşlar Rakka'ya gideceğiz. Gel referandum yapalım, Rakka'ya bu ülkenin gariban çocukları gitsin mi gitmesin mi? Gel beraber gidelim millete. 

Gençleri kandırmak için 18 yaşında milletvekilliği getiriyoruz diyorlar. 18 yaş milletvekilliğini kendi çocukları için getiriyorlar. Bakkalın 18 yaşındaki çocuğu milletvekili olacak mı, çiftçinin olacak mı, memurun olacak mı? Bunlar kendi çocuklarına istikbal hazırlıyorlar. Genç arkadaşım hala bu düzene hayır demiyor musun?

"NEDEN REJİM DEĞİŞİKLİĞİ"

Tek adam rejimi kuracağız diyorlar. Gerekirse tek adama feda ederim mantığıyla yola çıkmışlar. Benim aklımın almadığı konu da budur. Ülkenin bu kadar sorunu varken, neden rejim değişikliği? Sevgili vatandaşlarım işsizliği çözmek için mücadele ettiler de parlamenter sistem mi buna engel oldu? Sizin bütün komşularla dost olmak istediniz de parlamenter sistem mi engel oldu? Parlamenter sistem hangi engeli getirdi? Buldukları tek şey var, hayır oyu kullananlar teröristtir. Kamuyonudan büyük tepki alınca bundan vazgeçtiler. Bütün yetkiler neden bir adama verilsin? Neden 600 milletvekili? Neden TBMM'yi fesih yetkisi veriyorsunuz? Hangi gerekçeyle cumhurbaşkanı taraflı olacak? Partinin genel başkanı nasıl hakim tayin edecek ve nasıl tarafsız olacak?

"BU KADAR YETKİ BİR KİŞİYE VERİLMEZ"

Bana mantıklı gerekçe göster ben de 'evet' oyunu vereyim.  Hatasız kul olmaz. İnsanlar hata yapabilir önemli olan bundan ders çıkartmaktır. Bir kişiye devleti teslim ederseniz ve o bir kişiyi herhangi güç kandırırsa devleti 24 saatte ele geçirir. Kararname çıkarma yetkisi var. Sizin ince ince çalışmanıza gerek yok. Böyle maceranın içine Türkiye sürüklenmemeli. Sadece hata kavramı insana mahsustur. Bu kadar yetkiyi elviyaya versen evliyayı azdırır. Bu kadar yetki bir kişiye verilemez, doğru değildir. Kullandığımız arabada bile yedek lastik vardır.

Yarın miting meydanlarında olmasa bile şunu söyleyecekler ben öyle yetki aldım ki TBMM'yi bile fesih ederim muhtarlığı bile fesih ederim. İstediğim kadar bakan, cumhurbaşkanı yardımcısı tayin ediyorum diyecekler muhtarı mı kapatmayacağım. Hala 'hayır' demeyecek misin?

Evet oyunun vebali ağırdır. Vatanımızı seviyorsanız bu kadar yetki bir kişiye verilmez hayır oyu vereceksiniz. En yakın yol en bildiğin yoldur. Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, TBMM yerinde. Sonunun ne olacağını biliyoruz.