BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.302,73
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Eskişehir'de sert konuştu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Rıza Zarrab'ın kuryesinin ifadelerini hatırlattı, yolsuzlukları unutturmayacaklarını söyledi.

Abone ol
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Danışmanı Etyen Mahçupyan'ın yolsuzluklarla ilgili sözleri üzerinden hükümete yüklendi. 17 ve 25 Aralık yolsuzlukları unutmayacaklarını ve unuttarmayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, 17 Aralık dosyasını kapatan savcıya da çok sert sözlerle yüklendi.

Ankara'dan karayoluyla Eskişehir'e gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Sanat Kongre Merkezi'nde partisinin bölge toplantısına katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu CHP'nin halka hesap verme gibi temel felsefesinin olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
 
"İktidar sahipleri halktan topladıkları vergileri harcarlar. Harcıyorlarsa, vergiyi ödeyen asli unsura hesap vermek zorundadır. Şimdi ben 77 milyon yurttaşıma bir soru soruyorum. 12 yıllık süre içinde senin ödediğin vergilerin sana hesabını veren bir siyasal iktidar gördün mü? 17 Aralık, 25 Aralık yolsuzluklarını asla unutmayacağız ve unutturmayacağız, herkes bunu böyle bilgisin. Sayın Davutoğlu'nun bir danışmanı var. Etyen Mahçupyan. 'İslami kesim yolsuzluğun farkında' diye bir açıklama yaptı. Onun söylediğiyle şu soruyu soruyorum. Onun tanımladığı İslami kesime şu soruyu soruyorum. Bana çocukluğumdan beri öğrettiler, bütün arkadaşlarıma öğrettiler. Kul hakkı yemenin en büyük günah olduğunu söylediler. Kul hakkı yiyenin toplumda dışlanması gerektiğini de söylediler. Sorum şu o İslami kesime. Kul hakkı yemek günahsa, sen kul hakkı yiyenlere neden oy verdin. Senin oyunun yeri doğrudan yana olmalı, adaletten yana olmalı, saydamlıktan yana olmalı, hesap vermekten yana olmalı, dürüstlükten yana olmalı, ahlaktan yana olmalı. Onun yanında kimler var. Açık ve net söylüyorum. Bütün bu ilkelerin yanında CHP mevcut."
 
17 ARALIK DOSYASINI KAPATAN SAVCIYA YÜKLENDİ
 
Gazetelerde Rıza Zarrab'ın kuryesiyle ilgili haberleri hatırlatan Kılıçdaroğlu, kuryenin 'Ankara'ya çok para taşıdık' dediğini söyledi. Kılıçdarlu 17 Aralık dosyasını kapatan savcıya yüklenerek şöyle konuştu:
 
"17 Aralık dosyasını kapatan savcıya soruyorum. Yandaş savcıya, AKP savcısına soruyorum. O çok paraları taşıdık diyen, Ankara'ya taşıdık diyen birisi, o paraları kim için ve ne için taşıdı? Sen dosyayı kapattın biz bu dosyayı kapattırmayacağız. Sen belki bir yerlere geleceksin. Ama sen asla unutma şunu. Senin çocukların seninle asla övünmeyecekler. Ve belki senin adını hiç anmayacaklar. Çünkü utanacaklar. Babası yolsuzluk dosyalarını kapattı diye utanacaklar. Çocuklarına o kadar ağır bir miras bırakıyorsun. Bu mirasın altında ezileceksin."
 
TÜRKİYE'DE 3 MİLYON ÇOCUĞUMUZ İŞSİZ
 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'den Türkiye'ye 2 milyon sığınmacının geldiğini söyleyerek şöyle devam etti:
 
"2 milyon Suriyeli mülteci var. Çalışma Bakanı açıklama yapıyor; 'Onlara çalışmak için belge vereceğiz, ruhsat vereceğiz, vize vereceğiz.' Türkiye'de 3 milyon çocuğumuz işsiz. Onlara iş bulmuyorsunuz. Suriyelilere diyorsunuz ki sana iş bulacağım. O zaman bu toplumun vicdanına seslenmek zorundayız. Önceliği kime vermeliyiz? 2 milyon Suriyeli bu topraklara hangi gerekçeyle geldi? Hangi dış politika 2 milyon Suriyeliyi sadece Türkiye'ye gelmesine yol açtı. O nedenle söylüyorum. Türkiye'nin yeni bir yönetime ihtiyacı var."