BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.433,11
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı bu kasetle vurdu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER / Özel İçerik
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedefinde yine Başbakan Erdoğan vardı. Ancak bu kez bir görüntüyle karşısına çıktı Başbakan'ın. Hükümet tarafından sosyal medyada yayından kaldırılan "Erdoğan Erdoğan'a karşı" videosu CHP grubunda izletildi.

Başbakan Erdoğan'ın çelişkili açıklamalarının yer aldığı video sonrası Kılıçdaroğlu, "Kendi kasetini yasaklayan bir başbakan ne söylemiştim yalancıdan Başbakan olmaz" diyerek grup toplantısına son verdi.

Erdoğan'ın çelişkili açıklamalarının yer aldığı video, partililerin "Başbakan istifa ve Yuh'' sesleri arasında gösterildi.

HÜKÜMETE 16 ÖNERİ

Kılıçdaroğlu ayrıca ülkeye barış ve demokrasinin gelmesi için Başbakan Erdoğan'a 16 öneri sıraladı;

"Bu parlamentoya güven artırıcı demokratik önlemeler gelirse, demokrasiden yana CHP oy kullanacaktır. Hükümete sesleniyorum; Siz demokrasi konusunda samimisiniz? Barış konusunda, İnsan hakları konusunda samimisiniz? O zaman bazı önerilerim olacak..

1- Özel yetkili mahkemeleri kaldıralım.
2- Özel yetkili mahkemleri kaldıralım ama 2006'dan bu yana verilen kararların tamamını yeniden görüşülmek üzere doğal mahkemelere gönderelim.
3- Milletin seçtiği vekilleri hangi gerekçeyle hapiste tutuyorsunuz? Millet onları parlamentoda görev yapsın diye seçti. Demokrasi mi istiyorsunuz. Açın kapıları o vekiller parlamentoya gelsin.
4- Uzun tutuklamalar var. Her hakimin keyfine bağlı. Şikayet ediliyor ama neden çözülmüyor?
5- Terör suçunu yeniden tanımlayalım. Kalem tutanla silah tutanı nasıl bir araya koyarsınız. Kalem tutan hapiste. Silah tutan Erdoğan'ın yol arkadaşı.
6- Anayasamızın 54. madesi var. Herkes önceden izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptirler. Ne yapmamız lazım? Bir yürüyüş yapın bakalım. Biber gazı, cop hepsini yersiniz. Özgürlük barış mı getireceksiniz? Getirin bu yasayı değiştirelim.
7- Özel yetkili mahkemeler yüzünden pek çok üniversite öğrencisi hapse konuldu. o anneler babalar çocuklarını üniversiteye hangi umutla gönderdiler. Bu ayıba da son verilmesi lazım.
8- Siyasal partiler yasasını getirin değiştirelim. Açıkça söylüyorum lider sultasına son verelim diyorum. Vekilleri kim seçiyor? Oturuyor liderler seçiyor, bunlara oy vereceksin diye vatandaşa sunuyoruz. Milletin vekilini milletin kendisi seçmelidir.
9- Yeni cezaevleri inşaasından söz etti Sayın Başbakan. Diyarbakır'a gitti dediki size modern bir hapishane yapacağım dedi. Dünyanın hiç bir ülkesinde demokrasi algısı bu kadar gelişmemiş bir insan gördüm ben. Hapishane yapmak için vaad ediyor ve oy alıyor. Diyarbakır cezaevini demokrasi ve insan hakları müzesi yapalım.
10- Şu Uludere işi... Üstünü kapatıyorlar. Hangi demokrasiden söz ediyorsun sen? Çözüm mü? Getirelim Uludere komisyonunu katledenleri çıkaralım.
11- Bir demokrasi hırsızlığı yaşanıyor. Vatandaş A partisine oy veriyor. B partisi vekil çıkarıyor. Bunun adı oy hırsızlığıdır. Sen demokrasi mi istiyorsun? Gel şu barajı kaldıralım. Ya 5 yapalım... Ya 1 yapalım. Getirir mi?
12- Oturup terör örgütü mensuplarıyla bunu konuşacağına yasayı getir parlamentoda konuş
13- Devlet tüm yurttaşlarına eşit yaklaştığını göstermeli.
14- Son zamanlarda bir moda çıktı. Gizli tanık, gizli takip. Özel hayatın gizliliği diye bir kavram vardır demokrasilerde. Siz bunu darmadağın ettiniz. Tecavüzcü mü, yalancı mı gizli tanık yaptınız. O yargıçlar savcılar da bunların altında kalacak. Getir kardeşim buna son verelim.
15- Nevruz Anadolu'nun geleneksel bayramıdır. Baharın gelişi kutlanır. Yasakladın sen Nevruz'u... Gel bir barış estirelim. Nevruz'u da bayram yapalım. Herkes bayramını kutlasın. Yapar mı? Yapmaz. 19 Mayıs'ı... 23 Nisan'ı yasaklayan zihiniyetten demokrasi mi beklenir?
16- Eğer bir ülkede medya özgürlüğü yoksa, vatandaşın haber alma özgürlüğü yoktur. Sen özgürlük mü istiyorsun. Gel kardeşim alt yapısını oluşturalım, yasasını çıkarılım. Senin talimatınla haber yapılmasın. Medyanın özgürlüğü için yasayı çıkaralım"

İSMET İNÖNÜ'NÜN "HADİ CANIM SENDE" SÖZÜYLE YÜKLENDİ

CHP barışa karşıdır diyorlar? Bu güne kadar hiç bir CHP'li hiç bir vatandaşımızın saçının teline zarar gelmesini istememiştir. İstemeyecektirdi de... İfade özgürlüğünü ayaklar altına alacaksın. Sonra da bana gelip demokrasi ders vereceksin. Sana İsmet İnönü'nün dediği gibi "Hadi canım sende" demek benim görevimdir.

MEDYA ÜÇ MAYMUNLARI OYNUYOR!

Tüm bunlara rağmen hangi gazeteciyle karşılaşsak. "Efendim CHP'nin çözüm önerileri nedir?" Pes yani! Özgürlük diyoruz, barış diyoruz, görmüyorlar bizi. Üç maymunları oynamak medya mensuplarına yakışmaz. Üç maymunları oynamak demokrasilerde olmaz. Bir Allah'ın kulu da şunu sormuyor. 11 senedir bir iktidar var. Bu adamın yarım sayfalık çözüm önerilerini gören var mı? Bu kadar saçmalığı başka hiç bir ülkede görmedim arkadaşlar.

Ne diyor Erdoğan, "Bana güvenin"... Sabah akşam yalan söyleyen adama nasıl güveneceğiz biz? Recep Tayyip Erdoğan'a şunu sormak isterim. 76 milyonluk Türkiye'yi Abdullah Öcalan'ın ağzına baktırdı. Bundan utandamadın mı acaba sen? Biz güvenmiyoruz. Erdoğan'a ve hükümetine güvenmiyoruz.

MECLİSTEKİ VEKİLLER ÖYLE KİLO VERİR BELKİ

Şimdi medya bize saldırıyor. Neden CHP konuşmuyor? Yahu 350 tane milletvekili var. Onlardan ses çıkmıyor. Onlara neden bir şey söylemiyorsun. Süreçten kimsenin haberi yok. Geçenlerde birisi söylemiş "Ya mecliste sıkıldım sadece el kaldırıp indiriyorum" diye. Önemli bir görev yapıyor böyle yaparak kilo da verir belki.