BIST 9.516
DOLAR 32,47
EURO 34,54
ALTIN 2.474,33
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a ne dedi Başkanlık Sistemi sözleri

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" şeklindeki sözleri nedeniyle soruşturma başlattı.

Abone ol

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOBB 72. Genel Kurulu'nda Başkanlık Sistemi ile ilgili sözlerine soruşturma başlattı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başkanlık Sistemi ile ilgili sözlerine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tepki gösterdi.

ERDOĞAN: MİLLETE VE MECLİS'E İHANET ETMİŞTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı Yerli ve Milli İrade Toplantısı'nda Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin, "Ana muhalefetin başındaki zatın dün ettiği söz çok ciddi bir denge sorununa işaret ediyor. Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz diyen birisi siyaset kurumuna, millete ihanet etmiş demektir. şu anda başkanlık sistemini uygulayanlar bunu kan dökerek mi yaptı? Kan dökmek diktatör, zalim, diktatör ve bazen de mecupların işidir. Ana muhalefetin başındaki zatın bunlardan hangisi olduğunu ben milletin takdirine bırakıyorum. Kan dökülmesi gereken durumlar elbette olabilir. vatanımız bütünlüğü, milletimizin bekası için aslanlar gibi mücadele eden asker, polis ve köy korucularımız var. Vatan savunması, milletin can ve mal güvenliğinin sağlanması sözkonusu olunca bu ülkenin hiçbir ferdi canını ve kanını feda etmekten çekinmez. Milletin onayı meselesi olan bir konuyu getirip kanlı bir cümlenin içine yerleştiren kafa açık söylüyorum bu topraklara ait olamaz" dedi.

BEKİR BOZDAĞ: AĞZINDAN KAN DAMLAYANLARA İNAT EVET

Bekir Bozdağ ise Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu hakikate rağmen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Başkanlığı tek adamlık diye nitelendirmesi, bilgisizlik değilse başkanlığa bühtandır. Halk iradesiyle seçilmiş TBMM, Anayasa'ya göre başkanlık sistemini kabul etmesi halinde başkanlık Türkiye'ye Kılıçdaroğlu'na rağmen gelir. Başkanlık Türkiye'ye kanla değil Türk milletinin iradesiyle gelecektir; anayasayla gelecektir. Geldiğinde de kan değil Bayram olacaktır. Kılıçdaroğlu kan demeye devam etse de aziz milletimiz,gözünü kan bürümüşlere;ağzından kan damlayanlara inat başkanlığa evet diyecektir. Başkanlık geldiğinde kan almayacak ama bu büyük başarıdan dolayı sevinç göz yaşı dökenler olacaktır." ifadesini kullandı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU BAŞKANLIK'LA İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada bir konuşma yaptı.

Konuşmasında başkanlık sistemi tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, anayasanın darbe hukukundan bağımsız değiştirilemeyeceğini ifade etti.

CHP lideri, "Darbe hukukuyla beraber ele alacaksak anayasayı değiştirelim. Darbe hukuku kalsın, biz bu anayasayı değiştirelim; ne için? 'Başkanlık sistemini getireceğiz'. Bir kişi konuşacak, Türkiye susacak. Bir kişi konuşacak, hakim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz. Açık ve net" diye konuştu.

Anayasanın değiştirilemez ilk 4 maddesi üzerinden hükümetin bu konudaki tutumunu eleştiren Kılıçdaroğlu, "Orada Atatürk milliyetçiliği var ya Atatürk adını nasıl çıkarırız oradan, bütün formül onun üzerine kurulu. Kardeşim sen kim olursan ol, ne kadar güçlü olursan ol sen Atatürk'ün adını anayasadan çıkaramazsın" dedi.