BIST 9.650
DOLAR 32,50
EURO 34,62
ALTIN 2.481,05
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Erdoğan için yemin etti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum Mitingi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

Abone ol

İNTERNETHABER - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, medyanın da gündemine oturan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a televizyonda tartışma davetini "kim usta kim çırak, millet karar versin" sözleriyle yineledi. Kılıçdaroğlu, Mardin'de açılan tesislerle ilgili kamuoyunun yanıltıldığını iddia ederek Erdoğan'ın maskesini düşürmek için yemin etti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Erzurum mitinginde konuştu. Erzurum'da işsizlik oranlarının yüksek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, işsizliğin büyük bir tehlike olduğunu söyledi. Üslubuyla ilgili eleştirilere de cevap veren Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın üslubunu "Ben onun konuştuğu dilden konuşmuyorum. Dilimiz farklı ne yapayım" sözleriyle eleştiren Kılıçdaroğlu "Ben uygar bir insan gibi tartışmaya davet ediyorum. Diyor ki, ben usta sen çıraksın, tartışamayız. Ben ona yine uygar bir insan gibi söylüyorum. Sen usta ol, ben çırak olayım, hele bi tartışalım, millet karar versin, kim usta kim çırak" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

MASKESİ DÜŞECEK

Bir gün televizyondan izliyorum. Mardin'de 78 tesisin açılışın yaptım diyor. Mardin'de bu kadar tesis yapılırsa, zaten işsiz kalmaz. CHP Mardin İl Başkanı'nı aradım, bu tesislerin bana listesini gönder dedim.  Eğer böyleyse telefon açıp başbakanı kutlayacağım. Okulun badanası yapılmış, bir tesis, çatısı aktarılmış 2 tesis, köyişlerine ait bir parkı belediyeye devretmiş 3 tesis. Artık korkusundan açılış yapmıyor. Bu kardeşiniz onun maskesini indirecek.

ERZURUM'UN SORUNU YOKMUŞ

Erzurum'un Palandökeni'ne bakın, etrafı su kaynar. Gidip öyle bir su buldular ki Erzurumlu içemiyor. Erzurum'lu bu suya layık mı. Bu suyu parlamentoda ilk kez dile getiren CHP'dir. Milletvekili yok ama erzurumun hakkını CHP koruyor. Siz hiç parlamentoda çıkıp Erzurum'un sorununu anlatan milletvekili duydunuz mu? Parlamentoyu dinleyen vatandaş, Erzurumun derdi olmadığını sanıyor. Erzurumludan şikayetim var. AK Parti'ye oy vermeye devam ederseniz, milletvekili sayınız önümüzde seçimde 4'e sonra 2'ye düşer. Erzurumlunun hakkını savunmayını siz de savunmayın. 

İTHAL KURBANLIK

Erzurum'un suyu, yaylası varen,niye yurtdışından ithal kurbanlık getiriliyor.  80 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez ithal kurban getiren tek hükümet AK Parti. Erzurumlu hep kaybediyor, ama yine de hep kaybettiği partiye oy veriyor.

HER AİLEYE 600 TL

Erzurum'un yarısı yeşilkartlı. Yoksul çok. Yatağa aç giren çocuklarımız var. Huzuru olmayan ailelerimiz var. Eğer bir çocuk yatağa aç girmişse, acısını anneler duyar. her yoksul ailede kadının banka  hesabına 600 TL banka yatıracağız. Ben dadaşlara güveniyorum. Biz onların söylediği gibi vaatte bulunup sonra unutmayız.

EMEKLİLERİ CHP SAVUNUR

Başbakan Tayyip Erdoğan emeklilerin durumu çok iyi, dünyanın parasını verdik, bütçede para kalmadı emekliye vere vere diyor. Türkiye'de 9 milyon emekli var, 9 milyonun da oyunu istiyorum. Onların hakkını savunan benim. Milli gelir artışından pay verilmesini isteyen benim.