BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.307,30
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu elindeki anket sonuçlarını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarına ilişkin elindeki anketleri açıkladı

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çeşitli temaslarda bulunmak üzere İstanbul’a geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu elindeki cumhurbaşkanlığı seçim anket sonuçlarını da açıkladı.

Atatürk Havalimanı’nda partililer tarafından alkışlarla karşılanan Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

13 AYRI ŞİRKETTEN 13 AYRI CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ANKET SONUÇLARI

YÜZDE 50'NİN ÜSTÜ YOK

Basın mensuplarının cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yapılan anketleri sorması üzerine Kılıçdaroğlu, “Bize gelen anketlerin hiçbirinde yüzde 50’nin üzerine çıkan bir tablo yok” şeklinde konuştu.

Geçen hafta IŞİD’e yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinin düzenlediği ve piknikte cihad çağrısı yapılmasını değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, “IŞİD’ın bir terör örgütü olduğunu biliyoruz. Suçsuz yere insanları boğazlayan insanlar dünyanın her tarafında terörist olarak adlandırılırlar. 49 vatandaşımız rehin alındı, kendisinden ses çıkmıyor. IŞİD’ı eleştirmiyor, tepki göstermiyor. Onun bütün tepkisi içeride ben kişisel kariyerimi nasıl güçlendirebilirim. Nasıl olur da Ekmel Bey’e şu veya bu şekilde nasıl sataşırım bunun hesabı içinde. Biz IŞİD’ın terör örgütü olduğunu defalarca dile getirdik. Türkiye’de ilk dillendiren de biziz” diye konuştu.

''BUNU İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ''

“Biz Ortadoğu’da barışın ve huzurun olmasını istiyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, “Sizin ülkenizin 49 yurttaşı Musul’da rehin alınıyor, bayrağı indiriliyor, insanlar aylardır oradalar, fakat bu ülkenin başbakanından ses çıkmıyor. Bunu içimize sindiremiyoruz. Bunu doğru bulmuyoruz” dedi.