BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.489,25
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu: Çözemezsem siyaseti bırakacağım

BAKIRKÖY’de partisine katılan 750 üyeye rozet takan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "4 yılda terör sorununu çözemezsem siyaseti bırakacağım. Bu kadar basit" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörü 4 yılda çözme sözü verdi.

Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Bakırköy Belediyesi İspirtohane Kültür Merkezi'nde düzenlenen üye katılım töreninde konuştu.

SİYASETİ BIRAKACAĞIM

Ülkenin en temel sorunu olarak gösterilen terörü 4 yılda çözme sözü verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"4 yılda terör sorununu çözemezsem siyaseti bırakacağım. Bu kadar basit. 15 yıldır çözemiyorlar. 4 yıl... 4 yılda çözeceğim. Çiftçinin sorunu mu? Çözeceğiz. Emeklinin sorunu mu? Çözeceğiz. Çözülmeyecek sorun yoktur. Dünya nasıl çözmüş bakın. Dünya kadar örnekler var. Niye biz çözemeyelim, neyimiz eksik? Konya'dan küçük Hollanda'nın yıllık tarım ürünü ihracatı 85 milyar avro. Türkiye'nin tarım ürünü ihracatının 5 katı. Nasıl oluyor bu? Konya'dan küçük. Biz devasa bir ülkeyiz... Saman ithal ediyoruz. Hangi gerekçeyle? Nüfusumuz daha kalabalık, daha fazla toprağımız var. suyumuz, güneşimiz var. Neyimiz eksik? Eksik olan namuslu siyaset. Bu partinin çatısı altında olan herkes hangi noktada olursa olsun halkına hesap vermeyi onurlu bir görev kabul edecektir."