BIST 9.008
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,18
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu çok sert çıktı: Atatürk olmasaydı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında son dönemdeki Atatürk tartışmasına değindi ve çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk'ü eleştiren kesimlere yüklenerek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bizim minarelerimizde 5 vakit ezan okunur muydu? Bu gerçeği herkesin bilmesi lazım." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP'yi Atatürk'ü istismar etmekle suçlayan AK Parti'ye Kılıçdaroğlu, yanıt verdi:

ATATÜRK OLMASAYDI BİZİM MİNARELERİMİZDE 5 VAKİT EZAN OKUNUR MUYDU?
Düşmanları bile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı gösterdi. Atatürk dünyanın ortak değeridir. Zaman zaman eleştiriler yapılır… Efendim camileri kapattılar, şunu yaptılar, bunu yaptılar… Bir sürü laf. Bunlar rivayetler. Yok böyle bir şey. Kızgınlıklarını bu rivayetlerle götürmeye çalışıyorlar. 1 Mart 1923 Cumhuriyet ilan edilmeden önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açılış konuşmasından bir bölüm okuyacağım. “Geçen yıl içinde vakıf bakanlığı, dini yapıların onarımında çalışma yapmıştır. 126 cami ve mescit, 31 medrese ve okul bulunmaktadır.”

Bunların tamamını cumhuriyetin o yoksul döneminde tamir ettik diyor ve TBMM kürsüsünden bütün dünyaya duyuruyor. Siz tarih mi bilmiyorsunuz? Eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları eğer bunlar olmasaydı bizim minarelerimizde beş vakit ezan okunur muydu?

“BU CAMİNİN HİKAYESİNİ MERAK EDENLER İÇİN SÖYLÜYORUM”
Rahmetli İnönü’ye de her türlü saldırı yapılır. O da bir Osmanlı paşasıydı. O da mücadele etti, onun da bütün hayatı savaş meydanlarında geçti. Ankara’daki Kocatepe Camii, en büyük camiidir. Bu caminin hikayesini merak edenler için söylüyorum, Diyanet aylık dergisinin ağustos 2001 sayısına baksınlar. Şöyle diyor. “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu yıldan itibaren modern Ankara şehri yükselmeye başladı. Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, Ankara Palas bunun örnekleriydi. Kocatepe Camiinin inşaası fikir planında işte bu düşüncelerle başladı. 72 kişinin kurucu heyetinde yer aldığı bir dernek kuruluyor, bu derneğin kurucularından birinin adı da rahmetli İsmet İnönü’dür. Eşi, Çankaya Merkez Camii’ni İnönü ailesi yaptırmıştır.”

"ÖLEN HİÇ KİMSENİN ARKASINDAN KÖT ÜSÖZ SÖYLEMEDİK"
Bunları hatırlatmamın nedeni şu, insanın vicdan sahibi olması lazımdır. Biz taş taş üstüne koyan herkese saygı duyduk. Ölen hiç kimsenin arkasından kötü söz söylemedik. Ölen kişi hakkında şu söylenir, “Haklarınızı helal ediyor musunuz” diye. Üç kere haklarımızı helal ediyoruz deriz. Helalleşilen bir kişinin arkasından bir başkasının kötü söz söylemesi bizim inancımıza ters düşer. Siyasi rakiplerimiz olan, ne Özal’ın ne Demirel’in ne Erbakan’ın ne İnönü’nün ne de başkalarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün… Hiç birisinin ardından kötü bir laf etmedik. Hepsine sadece ve sadece yeri geldiğinde andığımızda ‘Allah rahmet eylesin’ dedik. Siz geçmişi kötülemeye kalkarsanız ve bugün o kötülemeden siyasi rant devşirmeye kalkarsanız bunun bizim dilimizde bir tek adı vardır; ahlaksızlık. Bu ahlaksızlığa izin vermeyiz.

CAM FİLMİ TEPKİSİ
Devlet şu anda yönetilmiyor. Devleti kim yönetiyor belli değil. Araçlara cam filmi taktırılması, 5.5 milyon kişi, 3.3 milyon araca cam filmi taktırdı. Her birisi 600 lira verdi. Aynı hükümet cam filmi yasaklıyor. Siz bir araya gelmediniz mi? Millet ayağa kalktı, yanlıştır dedi. 427 lira ceza dediler. Araba başı söküm bedeli 150 lira. Ne hakla alıyorsun sen bu parayı. Tepki gelince bakan açıklama yapıyor. Ceza yazdırmayı kaldırdık diye. Ceza ödeyenler ne oldu? Onların parasını iade ediyor musun? Hayır etmiyor. 

"SEN ONU OTUR SARAYINDA KENDİN YE"
7 yıldır et ithalatı yapıyorsunuz hani üretim artacaktı. Yapmadılar, üretim azaldı. Sanki bu ülkede meralar yok, besici yok, kasabı yok. Senin kasabın cezalandırılıyor. 70 bin kasap esnafına sesleniyorum. Sen bunun hesabını sandıkta sormak zorundasın kardeşim. Bizim kasapları Sırp kasaplarına tercih ettiler. Besmelesiz eti getirdiler halka yedirmeye çalışıyorlar. Sen onu otur sarayında kendin ye. 

O GİDİP DIŞARIDAN LÖP ET İTHAL ETMEDİ
Atatürkçülük milletin çıkarlarını savunmaktır. "Türkiye'nin sahibi ve efendisi kimdir?" diyor Mustafa Kemal, "Türkiye'nin sahibi ve efendisi gerçek üretici ve köylüdür" diyor. Atatürkçülük budur. O gidip dışarıdan löp et ithal etmedi. 

''SEN ATATÜRKÇÜ OLAMAZSIN KARDEŞİM''
Bunlar çiftçinin hasılatından yüzde 4 vergi alıyorlar. Zararından da vergi alırım diyor. Sen Atatürkçü olamazsın kardeşim Atatürkçü olmak için çiftçiyi koruyacaksın. Sabah kalkıp musluğu açtığınızda 5 çeşit vergi var. Katı atık, katı atık toplama, atık su, çevre temizlik ve Katma Değer Vergisi.

"SOSYAL GÜVENLİK KURUMU'NU SEN BATIRDIN"
Bütün emeklilere sesleniyorum, ağlayacağınıza sandığa gittiğinizde oy vereceksiniz. Bana "Kılıçdaroğlu SSK'yı batırdı" diyorlardı. 3 sosyal güvenlik kurumunun benim emekli olduğum tarihte açığı 2 milyar 341 milyon liraydı. Şimdiki açığı 21 milyar lirayı aşıyor. Ben Erdoğan ve Binali Yıldırım'a soruyorum bu rakam doğru mudur, yanlış mıdır? Sosyal Güvenlik Kurumu'nu kim batırdı? Benim zamanımda kadın 34 erkek 43 yaşında emekli oluyordu. Sayın Erdoğan beni duyacaksın, beni dinleyeceksin. Sen batırdın sen. 

NİÇİN ATAMA YAPILMIYOR?
Şeker Kurumu yönetim kurulu üyeleri uzun süredir atanmıyor. Niçin atama yapılmıyor? Atanması gerekiyor 2016'dan beri atanmıyor, denetlenmiyor. Eğitim politikası saray hükümetine bağlı, tarım politikası saray hükümetine bağlı.

EĞİTİM ELEŞTİRİSİ
İlgili bakan açıkladı, bizim okullarımızın yüzde 10'u kaliteli, yüzde 90'ı niteliksiz dedi. Siz çocuklarınızı niteliksiz okula göndermeye razı mısınız? Bunun hesabını sevgili anneler sandıktan bu hükümete soracak mısınız? Çocuklarınızı seviyorsanız, onların iyi okula gitmesini istiyorsanız, 15 yılda okulların yüzde 90'ını niteliksiz hale getiren bu hükümete sandıkta gereken dersi vermek sizin görevinizdir. 

SARAY HÜKÜMETİ GAYRİ MEŞRU
Saray hükümeti gayri meşru, bir de yasal hükümet var Binali Yıldırım. Dış politikayı saray belirler. Eğitim politikasını sarayın hükümeti belirler. Yasal hükümetle gayri meşru hükümet arasındaki ilişkide gayri meşru hükümet daha baskın. Otomobillere cam filmi taktırmak meşru hükümetin görevi. Vatandaş bağırıyor, gayri meşru hükümet cezaları kesmeyin diyor.

ÖRTÜLÜ ÖDENEK
15 yılda bir avuç faiz lobisine 145 milyar dolar faiz ödediniz. Kimin parası ile? İçeride bizim vatandaşlarımız eski para ile 620 katrilyon lira, 620 milyon lira faiz ödedi. Bu 620 katrilyon lirayı kim aldı, 145 milyar doları kimler aldı.  Nasıl oluyor da saray hükümeti ile Binali Yıldırım hükümeti ayrı ayrı örtülü ödenek kullanıyorlar. Bunun hesabı var mı? Yok. 

BDDK'YA 6 AYDIR ATAMA YAPILMIYOR
BDDK'ya 5-6 aydır neden, hangi gerekçe ile atama yapmıyorsunuz. Niçin yapmıyorsunuz. Neden hiç kimse bu soruyu sormuyor. Türkiye yönetilmiyor. BDDK böyledir, Şeker Kurumu böyledir, TÜİK böyledir.

''30 MİLYAR DOLARI NEREDE HARCADIN''
Suriyelilere yapılan harcama. Erdoğan, Suriyelilere bugüne kadar 10 milyar dolar para harcadık dedi. Şanlıurfa'da da açıklama yaptı 30 milyar dolar harcama yaptık dedi. Daha sonra yaptığı pek çok açıklamada 30 milyar dolar harcama yaptık dedi. Bu 30 milyar dolar nereye harcandı şu ana kadar öğrenmiş değiliz. Bakkal bile defter tutarken hesabını tutar hiç kimse bilmiyor. Adım gibi biliyorum Recep Tayyip Erdoğan da Binali Yıldırım da bilmiyor. Bu rakam hatalı bir rakam. 90 milyar lira demek. Dağıtsanız bütün Suriyeliler abad olacak. Açlıktan ölen Suriyeliler var. Nereye gitti bu paralar? Sen kul hakkı yemediysen vatandaştan toplanan 30 milyar doları kime nerede harcadın kuruşu kuruşuna bu millete hesabını ver.''