BIST 9.803
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,38
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu CHP-HDP ittifakı iddiasına nokta koydu!

CHP ile HDP arasında bir seçim ittifakı yapılması yönündeki seçmen baskısı artarken Kemal Kılıçdaroğlu tartışmaya nokta koyacak bir açıklama yaptı...

Abone ol

İNTERNETTHABER.COM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kral FM'de "Mehmet'in Gezegeni"ne konuk oldu. Kürt sorunu ve HDP ile ittifak tartışmalarını yorumlayan Kılıçdaroğlu Sebahat Tuncel'in "CHP'ye teklif götürdük kabul etmediler" yönündeki açıklamasını doğruladı.

HDP İLE İTTİFAK TARTIŞMASINA NOKTA KOYDU

Sol seçmenler nezdinde hararetli bir tartışmaya sahne olan HDP ve CHP ittifakı söylentilerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, HDP cephesinden bu yönde bir teklif geldiğini ancak kendilerinin bunu kabul etmediklerini açıkladı. HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in, "Biz seçim döneminde en başlarında 30 Mart seçimlerine beraber girelim teklifinde bulunduk, Sayın Kılıçdaroğlu'na, kendisi kabul etmedi. Pensilvanya Sayın Kılıçdaroğlu'nu Başbakan yapacak zannediyor" dediğinin hatırlatılarak, "Böyle bir teklif geldi mi?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

HDP BİZE TEKLİF GETİRDİ AMA BİZ KABUL ETMEDİK!

"Doğru öyle bir teklif geldi ve biz bu teklifi uygun görmedik. Ben siyasete atıldığım zaman şunu söyledim; halka doğruları söyleyeceğim. Geldiler işbirliği önerdiler kabul etmedik. 'Bize zarar verir' dedik bu. Aynı düşüncemi bugün de söylüyorum, zaten. Bugün HDP, AKP ile işbirliği yapıyor. Onu gayet iyi biliyoruz zaten. Çünkü sadece bizi eleştirerek, siyaset yapıyorlar. Yolsuzluğu, AKP'yi, diğer partileri eleştirmek konusunda bir çabaları yok. Eleştirebilirler, benim her partiye saygım var. Bizi Pensilvanya'yla beraber tutmalarını, ellerinde varsa bir bilgi, belge varsa getirsinler öğrenelim, nasıl bir işbirliği kurmuşuz acaba. Eğer bu ülkede kul hakkı yiyenleri eleştirmekse, bunu Pensilvanya'yla ne ilgisi var. Bir Başbakanın oğlunun evinde 30 milyon avro çıkacak da ben bunu eleştirmeyecek miyim? Rıza Sarraf dört bakanı satın alacak parayla, ben bunu eleştirmeyecek miyim? Bunun ne ilgisi var Pensilvanya ile. Baktığınız zaman ben bu ülkenin insanlarının çıkarlarını savunuyorum."