BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.431,82
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu: Bu ülkeyi uçuracağım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da halka seslendi. Hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, 'Kardeşim merak etme Kılıçdaroğlu varken bu ülkede kimse asılamaz. Önce beni karşısında bulur.' dedi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Giresun mitinginde konuştu. Son günlerde gündemde olan idam meselesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Tutturmuşlar ben mağdurum ben mağdurum. Kardeşim merak etme Kılıçdaroğlu varken bu ülkede kimse asılamaz. Önce beni karşısında bulur. Ben her vatandaşımın düşüncesini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye için çalışıyorum. Mağdur edebiyatı yapıyorlar, mağdur olan siz değil vatandaşımız." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

"AYRANI YOK İÇMEYE"

13 yılda iktidardalar, 6 milyon 200 bin işsizimiz, 17 mliyon da yoksulumuz var. Sanki 6 milyon 200 bin kişiye iş bulmuşlar gibi dışarıdan işçi getirecekler. Altında Davutoğlu'nun imzası var. Güzel bir atasözümüz var bizim; ayranı yok içmeye... diye.

17 milyon yoksul vatandaşımız var onlar 2 milyon 750 bin hanede oturuyor. 21. yüzyılın Türkiye'sinde 17 milyon vatandaş yoksul bu senin içine siniyor mu deyin. Dört yıl verin bana dört yıl içinde hiçbir yoksul aile kalmayacak. Yine tekrar ediyorum. O vatandaşa söyleyin; Kılıçdaroğlu 13 değil, 4 yıl istiyor deyin.

"SARAYA PARA VARSA EMEKLİYEDE VAR"

Ben emekliye iki maaş ikramiye vereceğim. Ramazan ve Kurban bayramında iki maaş ikramiye. Sözüm sözdür. Size belki şunu sorabilirler, Kılıçdaroğlu diyor ama hükümette diyor ki kaynak nerede? Onlara şunu söyleyin, Sayın Davutoğlu diyor ki biz hazineyi doldurduk, Kılıçdaroğlu verecek. Bakanı da diyor ki para yok. Hangisi doğru söylüyor. Ama Kılıçdaroğlu diyor ki kaçak saraya para varsa emekliye de para var. Ona şunu da söyleyin; yanlış politikadan dolayı 2 milyon Suriyelimiz var, onlara harcanan 5,5 milyar dolar var. Bu ülkenin kaynağı var, bu ülke kendi göbeğini kendisi kesmiştir.

"BU ÜLKEYİ UÇURACAĞIM"

Biz onlarla uğraşmayacağız. Onların ne olduğunu bende sizde biliyorsunuz. Siyaset artık bir şeylere alet edilmemeli. Ben bu ülkeyi uçuracağım, bu ülkeyi refah seviyesini yükselteceğim. Sabahın 6'sında arayıp oğlum paraları sıfırladın mı demeyeceğim. Benim bakanlarımın evlerinde para kasaları, ayakkabı kutuları olmayacak. Ben kul hakkı yemedim, yedirmeyeceğim.

"ÖĞRETMENLER VE ÖĞRENCİLER BULUŞACAK SÖZÜM SÖZ"

350 bin atama bekleyen vatandaşımız var. 350 bin atama beklenen öğretmen CHP iktidarında böyle bir sorun olmayacak. Öğretmenler ve öğrenciler Ferhat ile Şirin gibi buluşacak. Sözüm söz.

"FİSKO BİRLİĞİ ESKİ HALİNE DÖNDÜRECEĞİZ"

Karadeniz'in doğasını, güzelliklerini, fındığını da biliyorum. 13 yıldır iktidardalar, FİSKO birliği mahvettiler. FİSKO birliği eski görkemli haline döndüreceğiz, fındık borsasının dünya merkezini Karadeniz yapacağız. Oy versin, vermesin fındık üreticisini koruyacağım, alın terinin karşılığını alacak.

"MEMLEKETTE İSTİKRAR MI KALDI?"

Vatandaş esnafa gidemiyor, perişan. Borç batağında. Size rakam vereceğim, 5 milyon vatandaş borç batağında. Kredi kartı faizi, tüketici kredisi borcu derken perişan vaziyette. 1 milyon 220 bin vatandaş borcunu zamanında vermediği için mahkemeye verildi. 550 bin vatandaş mahkemeye gitti mahkum oldu. CHP iktidar olursa faiz yükselir, istikrar bozulurmuş. Memlekette istikrar mı kaldı? Sözüm söz, istikrarı sağlayacağım, bu ülkede aç ve açıkta insan bırakmayacağım.

"SİYASET ZENGİNLEŞME ARACI DEĞİLDİR"

500 bine yakın vatandaş hapse girmek için sıra bekliyor. Hapishanelerde yer yok. Bunu kaldıracağız, sözüm söz. Bu faizlerin yüzde 80'ini sileceğim. Vatandaşı borç batağından kurtaracağım. Emekliye iki maaş ikramiye sözü verdim, sanıyorlar ki emekliler parayı alıp İsviçre bankalarında hesap açacak. Ya emekli ne alıyor? Parayı alınca ne yapacak esnafa gidip alışveriş yapacak, bayramda kurbanını alacak. Kim kazanacak emekli kazanacak, esnaf, toptancı, sanayici kazancak. Kim kazanacak Türkiye kazanacak, Kim kaybedecek, Hortumcular kaybedecek. Benim amacım da bu vatandaş kazansın, hortumcular kaybedecek. Sen birileri için çalışırken, kazansın diye çalışırken ben vatandaş için çalışıyorum. Siyaset zenginleşme aracı değildir, ben böyle görmüyorum. Vatandaş zenginleşmeli siyasiler değil. CHP iktidarında dürüst namuslu insanlar siyaset yapacak.

"KİMSE ASILAMAZ"

Tutturmuşlar ben mağdurum ben mağdurum. Kardeşim merak etme Kılıçdaroğlu varken bu ülkede kimse asılamaz. Önce beni karşısında bulur. Ben her vatandaşımın düşüncesini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye için çalışıyorum. Mağdur edebiyatı yapıyorlar, mağdur olan siz değil vatandaşımız. Kaçak sarayında oturuyor, bütün dünyayı geziyor. Ben mağdurum diyor, sen mağdur değilsin vatandaş mağdur. Yüreğiniz olsa bu milleti düşünürdünüz.