BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,73
ALTIN 2.486,34
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu bu skandala ne diyecek?

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü’nün yazdığı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in faksına yanlışlıkla düşen bu metin olay yaratacak

Abone ol

CHP içi muhalefetin deklarasyon hazırlığı CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in makam odasındaki faksa düşen bir metinle ortaya çıktı.

12 Ocak saat 17.32’de eski CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü’nün de çalıştığı Ortak Hukuk Bürosu’ndan çekildiği anlaşılan faksta “Abi, bu metinde benden kaynaklanan yanlış ve eksikler varsa onları siz düzelttikten sonra diğer arkadaşlara göndereceğim. Saygılarımla Şahin Mengü” ifadesi yer aldı.

PARTİDE KIRMIZI ALARM VERİLDİ

faksın ulaşmasının ardından genel merkezde adeta kırmızı alarm verildi. Mengü’nün “Abi” diye hitap ettiği kişinin kim olduğu, yönetici olup olmadığı araştırılmaya başlandı. Keskin, Şahin’in gönderdiği metni, Çin’e gitmeye hazırlanan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na Esenboğa Havalimanı’nda teslim etti. Yapılan araştırma sonucunda, faksın yanlışlıkla veya tesadüfen genel merkeze çekildiği sonucuna ulaşıldı.

BİRİLERİ SIZDIRDI

Habertürk’e konuşan Şahin Mengü, faksın üzerinde kendi bürosundan gönderildiğine ilişkin kayıt bulunmasına rağmen kendisinin fakslamadığını belirterek, “Doğrudur, o metni ben kaleme aldım ancak genel merkeze kim faksladı bilmiyorum. Bence birileri sızdırdı” dedi.

CHP'NİN GİDİŞATINDAN ENDİŞELİYİM

Mengü, “Bildiğim yolda geri adım atmam. Sav destek vermese de deklarasyon hazırlığımız sürüyor. Türkiye’nin ve CHP’nin gidişatından endişeliyim. Bunu gazete ilanıyla açıklamayı düşünüdüğüm deklarasyonda ifade edeceğim” diye konuştu.

İşte o tutanak:

812114_6562341f82e5e4b5e1428f15896778fc.jpg