BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.325,93
HABER /  POLİTİKA

'Kılıçdaroğlu bize kapıları kapattı!'

Cumhuriyet Halk Partisinin barış sürecine ilişkin tutumunu eleştiren Kışanak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun BDP ile görüşmediğini ifade etti.

Abone ol

CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Aykırı Sorular Barış ve Demokrasi Partisi'nin Diyarbakır Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak’ı konuk etti.

HDP’ye yönelik saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan Kışanak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin barış sürecine yönelik tutumunu da eleştirdi. Kışanak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun BDP ile görüşmediğini ifade etti.

BARIŞ SÜRECİNİN AK PARTİ DIŞINDA YÜRÜMESİ LAZIM

Kışanak, "hükümet yolsuzlukların üstünü örtmemeli. Biz de Tayyip Erdoğan'ı yedirmeyiz gibisinden bir söylem kullanmadık" dedi.

AK Parti'nin seçimleri kaybetmesi hatta iktidardan düşmesi durumunda dahi barış sürecinin zarar görmeyeceğini, çünkü halkın "bu süreç konuşularak çözülür" demeye başladığını, bunu anladığını ve kabul ettiğini söyleyen Kışanak, "AKP giderse CHP gelir. Bugün CHP barış sürecini konuşmuyor. Ama iktidar olunca konuşacak, çünkü kimse halka rağmen savaşamaz."

Kışanak, barış sürecinin AK Parti dışında da yürümesi gerektiğini belirtti ve şöyle konuştu:

AKP'NİN SALTANAT SÜRME NEDENİ CHP

“Biz CHP’yi de eleştireceğiz. AKP’nin böyle saltanat sürmesinin nedeni CHP’nin doğru düzgün sosyal demokrat bir parti olmamasıdır. AKP’nin şuan da tutunduğu tek şey; barışın tek muhatabı benim, ben gidersem barış bozulur diyor. CHP demiyor ki ben varım, ben de çözerim bu sorunu. Biz Kılıçdaroğlu ile görüşmek istedik, kapıları kapalıydı. Kemal Bey bizimle görüşmek istemiyor o yüzden biz de resmi bir başvuru talebinde bulunmadık.”

TÜRKİYE BİR TÜRLÜ BAĞIRSAKLARINI TEMİZLEYEMEDİ

BDP Diyarbakır Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak, HDP’ye yönelik saldıralara ilişkin de açıklamalar yaptı.

“Türkiye’nin bazı dönüm noktalarında birileri düğmeye basıyor ve harekete geçiyor. Meşru olmayan karanlık güçler bunlar. Türkiye’de o kadar çok hukuk dışına çıkmış çete gibi yapılanmalar var ki bunlarda Susurluk’tan buyana ortaya çıktı. Hukuk içerisinde kalması gereken devlet sistemi bunları koruyor, zaman zaman iş yaptırıyor. Susurluk’tan buyana Türkiye bu halinden memnun, her şey ortaya çıkıyor, bir türlü Türkiye bağırsaklarını temizleyemedi.”