BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu'ndan Bilecik'te önemli açıklamalar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Bilecik mitinginde konuştu. İşte Kılıçdaroğlu'nun o açıklamaları...

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Bilecik mitinginde konuştu.Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

İyi misiniz? Bilecik'te olmaktan, sizlerle beraber olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Söz verdim, Türkiye'ni hem bölgesinin hem de dünyanın yıldızı yapacağım.

Bilecik'in ne olduğunu bütün dünya biliyor. Kuruluşun ve kurtuluşun kentidir burası. Şeyh Edebali'nin memleketidir burası. O bir bilgedir. O sadece sizin değil, bütün milletin bilgesidir.

Sevgili Bilecikliler daha önce buraya defalarca geldim. İlk kez bu meydanı bu kadar kalabalık görüyorum. Çünkü şundan eminim. Benim taşıdığım kaygıyı sizler de taşıyorsunuz. Ben ülkemi, çocuklarımı, torunlarımı düşünüyorum. Eminim sizler de bunu düşünüyorsunuz. Mademki kuruluş ve kurtuluşun kentidir Bilecik, yeni Türkiye'yi birlikte kuralım.

Bizi ayrıştırmak istiyorlar. Söz verdim kimseyle kavga etmeyeceğim. Bu millet kavgadan artık bıktı. Söz verdim kimseyle kavga etmeyeceğim. Ne söylerlerse söylesinler, canları sağolsun. Ben kendimi bu millete adadım. Gittiğim yerde bana şunu soruyorlar, bana onu anlatma. Siz ne yapacaksınız ben onu merak ediyorum. Ben bugün buraya Kütahya'dan geldim selamları var size. Hepimizin şunu düşüneceğiz; iktidarın mazeret üretme hakkı yoktur. Efendim önümde şu engel vardı, iktidar çözüm üretme yeri. Sorun varsa sorunu çözeceksin.

Önce bir tespit yapacağım, ardından çözümlerimi anlatacağım. Türkiye'de o kadar gelir yok diyorlar, Türkiye zengin bir ülke. Yıl 2002 Türkiye nüfusunun yüzde 1'i toplam servetin yüzde 39'una sahip, yıl 2014 Türkiye nüfusunun yüzde 1'i servetin yüzde 54,3'üne sahip. Türkiye nüfusunun yüzde 1'i, Türkiye nüfusunun yüzde 99'undan daha zengin.

Eğer bugün emekli açlık sınırının altında maaş alıyorsa, hepimizin oturup düşünmesi lazım. Pastayı kim yiyor, sefaleti kim çekiyor. Size de aynı sözü veriyorum. Türkiye büyüyor mu büyüyor. Refahı tabana yayacağız. Herkes kalkınmadan payını alacak. Bunun birinci yolu emekliden geçiyor.

Parayı nereden bulacaksın diyorlar, Bunlar devleti yönetemiyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. Çıkaracağımız ilk kanun, emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesine dair kanun olacak. Kılıçdaroğlu verecek ama Bağ-Kur emeklisine vermeyecek diyorlar. Ama vermeyeceğimiz bir grup var. Milletvekili emeklisi hariç bütün emekliler alacak.

Geliyorum annelerimize, sizi çok iyi biliyorum. Siz nasıl yaşıyorsanız ben de öyle yaşıyorum. Rahmetli annem de ablam da okuma yazma bilmezdi. 7 kardeşten sadece üniversiteyi ben okudum. Devletin önemli yerlerinde çalıştım. Benim kardeşlerimin ne iş yaptığını kimse bilmez. Kardeşlerimin, çocuklarımın sizden hiçbir farkı yok siz nasıl yaşıyorsanız onlar da öyle yaşıyor. Devlet nasıl yönetilir çok iyi bilirim. Bildiğim birşey var ki kul hakkı yenmez. Benim hiçbir yakınım han, hamam sahibi olmadı.

Altın klozetli tuvalet yapıyorlar kendilerine. Bu millet onlara uçak verdi, makam verdi. Kendileri milleti unuttular. Kaçak saraylarda oturuyorlar, hanları hamamları var. Yüz yılın projesini hazırladık. Türkiye dünyanın tam göbeğinde. 1 milyar 200 milyonluk bir nüfusa ulaşabiliyoruz. 20 trilyon dolarlık bir ekonomiye ulaşabiliyoruz. Türkiye bu üstünlüğü hiçbir zaman avantaja çeviremedi. 2035'e kadar giderek büyüyen bir proje olacak. Bu üstünlüğü avantaja çevireceğiz.