BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.306,06
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu: Bahçeli'ye açık ve net söylüyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sisteminin Türkiye'yi bölme projesi olduğunu iddia ederek Bahçeli'ye seslendi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmaları üzerinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenerek, "Bunlar Türkiye'yi eyaletlere bölmek ve parçalamak istiyorlar. Açık ve net söylüyorum. Sayın Devlet Bahçeli'ye de söylüyorum. Türkiye'yi bölme projesidir başkanlık sistemi. Hiçbir siyasi liderin tuzağa düşmemesi lazım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinin gözaltına alınmasını sert sözlerle eleştirdi.

Soruşturmayı yürüten savcıyı birilerinin maşası olmakla suçlayan  Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet'i FETÖ ile PKK ile ilişkilendirmek şeref yoksunu kişilerin yapacağı bir iştir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup toplantısında gündeme ilişkin konularda açıklamalar yaptı. İşte CHP liderinin açıklamalarından önemli satır başları:

ÜZERİMİZE GELİYORLAR

Provokasyonlar bundan sonra daha fazla olacaktır. Şehit cenazesinde benim üzerime kurşun atılması, genel başkan yardımcımızın bu şekilde kurşunlanması, il başkanlarımıza saldırılar... Bizim üzerimize geliyorlar. Demokrasinin bu ülkeye getirilmesi için bir bedel ödememiz gerekiyorsa, sözüm sözdür o bedeli önce ben ödeyeceğim.

BÜLENT TEZCAN'A SİLAHLI SALDIRI: DİKKATLİ OLMALIYIZ

Şu garabete bakın. Bir taraftan PKK saldırıları ile karşı karşıyayız. Şavşat'ta silahlı PKK saldırıları ile karşı karşıya kaldık, yılmadık yılmayacağız. Şimdi genel başkan yardımcımıza da saldırdılar, ondan da yılmayacağız. Şöyle bir komplo kuruluyor: 'Saldırgan ülkücü' diyorlar. 'Kelepçeyi şeref olarak taşıyorum' diyor.

KELEPÇEYİ ŞEREF OLARAK TAŞIYAN İNSANLAR KARANLIK İNSANLAR

Kelepçeyi şeref olarak taşıyanlar zaten karanlık insanlar. Niye bayrak, vatan, demokrasi, özgür medya senin şerefin değil. Çünkü bu tür insanlar karanlık insanlardır. Bunların cebine üç beş kuruş para koyduğun zaman yapmayacakları iş yoktur. Bunlar satılık insanlardır. Bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum, bize yönelik provokasyonlar konusunda çok dikkatli olmalı, sağduyulu olmalı, olayları soruşturmalıyız.

PLANLI DARBE SÜRECİ İDDİASI

Türkiye planlı ve programlı bir şekilde bir darbe sürecinin içine sokulmuştur. Örneğimiz de var: Mehmet Dişli, General. Kıta görevi yapmadan Karargah'a getiriyorsunuz bu adamı, sonra terfi ediyor, sonra yine kıtaya göndermiyorsunuz. Hükümet diyor ki bu adam burada kalacak. Sonra ne oldu, bu kişi darbeyi yönetiyor. Peki bu adamı Karargah'ta tutan siyasi irade kim? O siyasi irade Türkiye'yi yönetenlerdir.

CUMHURİYET'E TERÖR OPERASYONUNA TEPKİ

Cumhuriyet Gazetesi FETÖ'cüymüş, PKK'cıymış. Yanlız bir eksiklik var; IŞİD'i unutmuşlar. Bedel ödeyen gazetedir Cumhuriyet. Cumhuriyet basın dünyasının akademisidir.

ŞEREF YOKSUNU

Cumhuriyet aydınlanma gazetesidir, ödün vermeyen gazetedir. Cumhuriyet'i FETÖ ile PKK ile ilişkilendirmek şeref yoksunu kişilerin yapacağı bir iştir.

HUKUK NAMUSUN VAR MI?

Senin yüreğin yetiyorsa "ne istiyorsa verdik" diyen adama hesap soracaksın. 81 ilin 76’sına FETÖ’cü müdürleri cumhuriyet mi atadı? Sen niye sormuyorsun savcı kardeşim. Bombalar yerleştirilirken şehirlere, bunlara dokunmayın diyen Cumhuriyet miydi? “Valilere talimat verip, güvenlik güçlerine dokunmayın” diyen kimdi? Sen bu soruyu sorabiliyor musun? Bu soruyu sorma hukuk namusun var mı?

ZEKERİYA ÖZ'E KURŞUN GEÇİRMEZ ARACI KİM TAHSİS ETTİ?

Zekeriya Öz’e kurşun geçirmez aracı kim tahsis etti? Zekeriya Öz’ün heykeli dikilmeli diyen Cumhuriyet miydi?

BİRİLERİNİN MAŞASISIN

Sen iktidarda olanların borazanlığını yapıyorsun, elinde kamçısı seni kullanıyorlar. Meclis’te milletvekili ‘Fetullah Gülen’e çete demek ihanettir’ dedi biri. Niye sormuyorsun? Sen çocuklarına bile hesap veremezsin, en ağır mirası bıraktın.

Sen çocuklarına bile hesap veremezsin sayın savcı. Fetullah Gülen’in sümkürdüğü mendili alıp saklayan cumhuriyet mi? Niye bu soruyu sormuyorsun sen. Başbakan yardımcısını Pensilvanya’ya gönderip sor bakalım Gülen’in bizden bir emri var mı yok mu diyen adama sen hesap sorabiliyor musun? Soramıyorsun. Sen savcı değilsin, hukuk adamı da değilsin. Sen birilerinin maşasısın. Soramıyorsan izzeti ikbal ile o makamdan ayrılırsın

YILDIRIM'A İSTİFA ÇAĞRISI

Bir ülkenin başbakanı, 'Başkanlık olmazsa bu ülke bölünür' diyor. 93 yıldır bu ülke bütün darbelere rağmen ayakta. Sen 'başbakan olarak ben Türkiye'yi bölünmenin kıyısına getirdim' diyorsun. Sen o koltukta oturamazsın. Türkiye'nin bölünmesinden söz eden bir kişi başbakanlık koltuğunda oturamaz, nokta. Ama ben bütün yurttaşlarıma şunu söylüyorum, CHP bu ülkede olup, bütün mazlumlara sahip çıktığı ve haksızlığa uğrayan herkesin yanında olduğu sürece Türkiye'yi hiçbir güç bölemeyecektir.

BAHÇELİ'YE SESLENDİ

Açık ve net söylüyorum, Türkiye'nin bekası için söylüyorum ve Sayın Devlet Bahçeli'ye de söylüyorum, başkanlık sistemi Türkiye'yi bölme projesidir. Örnek mi istiyorsun? 29 Mart 2013, Erdoğan bir programa katılıyor, 'Türkiye eyalet sisteminden korkmamalı' diyor. Yine 2 yıl sonra '2023 yılında eyalet sistemi olabilir' diyor. Hiçbir siyasi liderin tuzağa düşmemesi lazım. Türkiye'nin bekasını düşünüyor, bu ülkenin birliği ve beraberliğini savunuyorsak, siyasi görüşümüz ayrı olabilir ama ülke, bayrak, demokrasi, demokratik parlamenter sistem bizim ortak paydamızdır. 150 yıllık tecrübeyi atacaksın, bir kişiye koltuk uğruna Türkiye'yi ateşe atacaksın, buna izin vermeyiz.

 "BAŞKANLIK TÜRKİYE'Yİ BÖLME PROJESİ"

Sayın Bahçeli’ye de söylüyorum. Başkanlık sistemi Türkiye’yi bölme projesidir. Başkanlık sistemini Öcalan da istiyor. 2013’te bunu hükümet yetkililerine söylüyor. Sayın Bahçeli’ye söylüyorum. Hepimizin sorumluluğu var. 'PKK’yla mücadele ediyor'... PKK’yla 10 dakikada barışırlar. Herkesin kandırdığı bir adam cumhurbaşkanlığı yapamaz. 'Tek ben söz sahibi olacağım'. Böyle bir rejim yok. Buna bir kişi soyundu, o da Hitler. Demokrasiye, Türkiye’ye sahip çıkmamız gerekiyor."