BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu: Atatürk’e gösterilen yoğun ilgi bizi mutlu ediyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Son günlerde Atatürk’e gösterilen yoğun ilgi bizi mutlu ediyor" dedi.

Abone ol

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Son günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yoğun bir ilginin olması, bizi son derece mutlu ediyor. Çünkü hangi siyasi görüşten, kimlikten, inançtan olursak olalım Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti halkının ortak değeridir." dedi. 

Kılıçdaroğlu, Nilüfer Belediyesince yaptırılan Beşevler Jimnastik Salonu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP'li belediye başkanlarına bütün vatandaşlara eşit davranmaları ve harcanan her kuruşun hesabını halka vermeleri konularında nasihat verdiğini söyledi.

Her kuruşun hesabını verdiklerini ve herkese eşit davrandıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk de 'Toplanan her kuruş verginin hesabını parlamento, millete vermek zorundadır' diyor. Bütçenin uzun süre tartışılmasının temelinde de bu yatar. Her yurttaşa eşit davranılması da Gazi Mustafa Kemal'in hedeflerinden biridir. Çünkü o, Cumhuriyet'i kurdu." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, partisinin belediyelerinin hizmete devam ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğrenci yurdu yapılıyor. Çoğu yerde öğrenci yurtları yok ve öğrenciler, nerede kalacaklarını bilmiyor. Benim halka bir sözüm var; bizim iktidarımızda en geç bir yıl içinde Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir öğrenci, 'Benim yurdum yok, nerede kalacağım' demeyecek. En geç bir yıl içinde yurt sorununu çözeceğiz. 15 yılda yapamadılar, öyle 10, 7, 3 değil en geç bir yıl içinde yapacağız. Bütün öğrencilerimiz, çok güzel koşullarda, yurtlarda kalacak."

''BURSA'YI ALACAĞIZ''

Bursalılara bir sözü olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bursa'da 2019'da sizlerin desteğiyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını alacağız. Bu konuda kararlıyız, alacağız. Bursa'yı eski görkemli günlerine kavuşturacağız. Bursa'nın kimliğini sadece Bursa'ya, Türkiye'ye değil bütün dünyaya duyuracağız. Osmanlı'ya başkentlik yapmış olan Bursa, kimliğini bütün dünyaya özgürce haykırabilmelidir. Bunun yolunu açacağız. Kırsalda yaşayan çok sayıda vatandaşımızın şikayeti var; 'Geçinemiyoruz' diyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanlığını aldıktan sonra kent ile kırsal arasında barışı, ekonomik gücü, kaynak transferini sağlayacağız. Hiçbir çiftçi, 'Benim gelirim yok, mahvoldum, aç kaldım, ürünümü satamıyorum' demeyecektir. Büyükşehir ile kırsal arasında uyumu sağlayacağız."

"İzmir Büyükşehir Belediyesinin uluslararası kredi notu, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin kredi notundan daha yüksektir." diyen Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesinin metroyu kendi imkanlarıyla, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ise metroyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sayesinde yaptığını savundu.  

''ATATÜRK HERKESİN ORTAK DEĞERİDİR''

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e son günlerde yoğun bir ilgi olduğunu bunun da kendisini son derece mutlu ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizim ortak değerimizdir. Hangi siyasi görüşten, kimlikten, inançtan olursak olalım Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti halkının ortak değeridir. Ortak değerimize sahip çıkmak, hepimizin görevidir ama ortak değerimize sahip çıkarken birilerini karalayarak, kötüleyerek yola çıkarsak samimi olmadığımız ortaya çıkar. Ben, CHP Genel Başkanı olarak bu ülkede taş taş üstüne koyan ve bugün hayatta olmayan bütün siyasilere şükran borçluyum, hepsini saygıyla anarım. Hiç kimsenin arkasından kötü söz söylemem. Bir şey söylemek gerekiyorsa onlara şükranlarımı gönderirim ve rahmet dilerim. Birileri, Gazi Mustafa Kemal'den örnek verip, hayatta olmayan başka bir siyasiye kötü laf ediyorsa Gazi Mustafa Kemal'in yoldaşını beğenmediğini, aslında gönlünde Gazi Mustafa Kemal'i de istemediğini gösteriyor. Biz, bütün duygularımızda, söylemlerimizde samimi olmak zorundayız."

''ATATÜRKÇÜLÜK GEÇMİŞE TAKILIP ORADA DURMAK DEĞİLDİR''

Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün inançlara ve kimliklere saygılı olduğunu vurgulayarak, "O, Elmalılı Hamdi Yazır'a kendi cebinden para ödeyerek, Kur'an'ın mealini yazdırdı. O, daha bilgili ve nitelikli din adamları yetişsin diye Diyanet İşleri Başkanlığını, ilahiyat fakültelerini, imam hatip okullarını kurdurdu. Biz, bütün bu değerleri bilip kucaklayarak, 80 milyonun Atatürk'e saygı duymasını anlıyoruz. Atatürkçülük, geçmişe takılıp orada durmak değildir. Atatürkçülük, Türkiye Cumhuriyeti'ni geçmişten ders alarak, çağdaş uygarlığa ulaştırmak ve geleceğe taşımaktır." ifadelerini kullandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kılıçdaroğlu'na Nilüfer Belediyesi Sürekli Mesleki Eğitim Merkezi'nde (NİLSEM) eğitim alan kadınların ipek kozalarıyla yaptığı tablo hediye etti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra beraberindekilerle açılış kurdelesini kestiği Beşevler Jimnastik Salonu'nu gezdi.