BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.425,32
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu anket sonuçlarını açıkladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle ilgili sözleri için "Cumhurbaşkanı'na yakışmadı" ifadesini kullandı.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine gelen anket sonuçlarında "hayır" oylarının önde olduğunu ileri sürdü. Referandum sürecinde kendisiyle ilgili gündeme getirilen iddialara da cevap veren Kılıçdaroğlu, kendisiyle ilgili her dönemi tartışabileceklerini; ancak referandumun konusunun kendisi olmadığını söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk canlı yayınında Doğan TV Ankara temsilcisi Hakan Çelik ile Hürriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtlıyor.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"Cumhurbaşkanı'na yakışmıyor. Cumhurbaşkanlığı makamı bu toplumun ortak değeridir. Makamı ortak değer olarak kabul etmemiz lazım. Cumhurbaşkanlığı da ‘tarafsızlığı’ nedeniyle bizim ortak değerimiz olmak zorundadır. 

"ÇOCUKLUĞUM DAHİL TARTIŞIRIZ"

Referandum konusu Kemal Kılıçdaroğlu değil ki. Her dönemi tartışabiliriz. Benimle ilgili her dönemi, çocukluğum dahil tartışırız. Ama ben çocukluğumdan bu yana bütün tartışmalara hazır olduğumu söylüyorum. Onlar da hazır olsunlar oturup tartışırız. Oturup iki uygar insan gibi tartışırız.

"ERDOĞAN'IN HAYIR ÇADIRINI ZİYARET"

Ben de evet çadırına denk gelirsem tabii ki ziyaret ederim. Oradakiler umarım Cumhurbaşkanına bir saygısızlık yapmamışlardır.

REFERANDUM ANKETLERİ

Bana gelen bütün anket sonuçlarında "Hayır" oyları önde. Bunun böyle olduğunu alanlarda da görüyorsunuz. En çok zorlandığımız soru şu; memleketin bu kadar sorunu var. Taksiciler soruyor; biz sigorta paramızı ödeyecek kadar bile para kazanamıyoruz. Ekonomide ciddi kırılmalar var. Bu kadar sorun varken bunları çözmezken neden referandumu getirdiniz. Türkiye’nin acil ihtiyacı anayasa değişikliği değil ki. Getirilen 18 madde içinde darbeyi engelleyecek hüküm yok.Asıl sorunu 2010 referandumu ile yarattılar.

YÜZDE 10 BARAJI

Bizim parlamenter sistemi güçlendirmek, iyileştirmek için önerilerimiz oldu. Siyasi ahlak kanunu çıkmalı, yüzde 10 seçim barajı kalkmalı. Yüzde 10 seçim barajı olmaz, halkın iradesinin parlamentoya tam yansıması lazım. Millet doğrudan kendi vekilini seçebilmeli. 

YENİ SİSTEMDE FESİH YETKİSİ

Ben Sayın Cumhurbaşkanı'nın istifa etmesini istemem. Sayın Cumhurbaşkanı hukukçu değil, ben de değilim. Fesih nedir ne değildir. Çok iyi biliyorum. TDK’nin sözlüğü, parlamentonun feshi diyor. Bu sözlük benim değil, devletin bir kurumuna ait bir sözlük. Bugün bir anayasa hukukçusunun attığı tweet var. Fesih, meclisin kendi iradesi dışında görev süresi dolmadan, görevine son verilmesi demektir. Vekil 4 yılda bir seçiliyor. Bir kişi diyor ki; kusura bakma fesh ediyorum diyor."

Erdoğan'ın ziyaretine Kılıçdaroğlu yorumu