BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Ankara ve İstanbul adayları için konuştu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara ve İstanbul adayları olacakları belirtilen Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu hakkında konuştu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ın adaylığı konusunda henüz Parti Meclisi'nde alınmış bir kararın olmadığını söyledi. Yavaş'ın İYİ Parti'nin adaylık teklifini kabul etmediğini ve CHP'den aday olmak istediğini açıkladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, İstanbul için de kararın Parti Meclisi'ne ait olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam CNN Türk'te Hande Fırat'ın sorularını cevapladı. İYİ Parti ile sağlanan ittifak sonrası Ankara ve İstanbul adaylarına ilişkin soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'den gelen adaylık teklifini kabul etmediğini hatırlattı. Parti Meclisi'nden bir karar çıkmadan görüş belirtmesinin uygun olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Yavaş'ın CHP'den aday olmak istediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, ittifak görüşmelerinde İYİ Parti'nin ısrarı olup olmadığı sorusuna ise "evet vardı" cevabı verdi.

EKREM İMAMOĞLU İSTANBUL ADAYI MI?

Fırat'ın İstanbul için adaylığı gündeme gelen Ekrem İmamoğlu sorusuna ise bu konudaki kararın yine Parti Meclisi'ne ait olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ile ilgili şunları söyledi:

"Ailesi ile bir sabah kahvaltısı yaptık, gayet güzel keyifli bir görüşme oldu. Siyasetin acımasızlığına da değindik. Güzel bir sohbet oldu. Ekrem Bey ile ilgili kararı verecek olan partinin yetkili organları. Yeni bir yüz. Çalışkan bir insan, güven veren bir insan.

İyi eğitim almış. İstanbul’u tanıyan, İstanbul’un sorunlarını bilen, sorunları çözme konusunda iddialı olan bir arkadaşımız. Belediye başkan adayımızın arkasında bir başarı hikayesi olması gerekiyor. Baktığınız zaman Beylikdüzü’nde zaten o başarı hikayesini bütün ayrıntıları ile görebiliyorsunuz. İnşallah İstanbul’u da düzelteceğiz."

ADAYLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İttifak sonrası uzlaşma sağlanan illere ilişkin aday listelerinin ilk PM toplantısında gündeme geleceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, kazanılmış ve şu anda CHP'li belediye başkanlarının yönettiği bölgeler için kararın ise ileri bir tarihe bırakılabileceğini ifade etti.