BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu: Alçaklardır ve şerefsizlerdir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP 'yi terör örgütleriyle irtibatlandıran çevrelere çok sert çıktı.

Abone ol

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'yi terör örgütleriyle irtibatlandırmak isteyenler için "Alçaklardır ve şerefsizlerdir." dedi.

CHP Grup Toplantısı'nda konuşan Kılıçdaroğlu'nun gündeminde terör sorunu vardı. 2015'in aralık ayında Nusaybin'de operasyona izin vermediği iddia edilen valiyi hatırlatan Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Başbakan Davutoğlu vardı:  

DAVUTOĞLU'NA AĞIR NUSAYBİN ELEŞTİRİSİ

"2015 aralık ayında emniyet ve jandarma Nusaybin'de çok ciddi bir kümelenme var deniliyor. Bizim önlem almamız lazım. Mardin Valisi izin vermiyorum diyor. Vali, izin vermiyorum derken kime güvenmiştir, bu talimatı kimden almıştır? Şimdi Davutoğlu'na söylüyorum. Nusaybin'den gelen her şehidin sorumlusu sensin. Neden 2015 Aralık'ta Nusaybin'e girilmesine izin vermedin?

Son günlerde CHP'lilere yönelik saldırılara değinen Kılıçdaroğlu, "terör örgütleriyle işbirliği yapıyorlar" suçlamasına çok sert karşılık verdi:

ALÇAKLARDIR VE ŞEREFSİZLERDİR

"Son günlerde CHP'ye yönelik saldırılar var. İl başkanlarımız saldırıya uğruyor. Milletvekillerimiz saldırıya uğruyor. Bunu kabul edemeyiz. başbakan çıkıp bir açıklama yapacak mı diye bekledim. Bu saldırıyı yapanlar CHP'yi terör örgütlerine irtibatlandırarak yapıyorlar.  CHP'yi terör örgütleriyle irtibatlandıranlar alçaklardır ve şerefsizlerdir.

VALİLELERE SAKIN BUNLARA DOKUNMAYIN DİYEN KİM?

Saray destekli çevrelerin hangi oyunlar içerisinde olduğunu biliyorum. Kimse böyle bir haksızlık yapamaz. Terör örgütüyle masaya oturan valilelere talimat verip 'sakın bunlara dokunmayın' diyen kim? Böyle haksızlık olabilir mi? Böyle bir vicdansızlık olabilir mi? Çözüm süreci bozulmasın diye devlet yasadışı bir hale bürünebilir mi?

DİN, İMAN, AHLAK KIRINTISI YOK

Tonlarca patlayıcı yerleştireceksiniz kimsenin haberi olmayacak. Niye önlem almıyorsunuz? CHP mi suçlanacak? Böyle bir ahlaksızlık olabilir mi? Emin olun bunlarda din, iman, ahlak kırıntısı bile yok."