BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,85
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu AK Parti'nin kritik teklifine evet diyecek!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programına katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti’den gelecek dokunulmazlık kaldırmada ‘bakanları dışarıda tutalım’ teklifine evet diyeceklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu gerekçelerini, “Yolsuzluğu parlamentoda milletvekili yapmaz. Bakan yapar. Biz buna ‘evet’ diyeceğiz. AK Partililerin yüzlerini ortaya çıkarmak için” diye açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programına katıldı. Kılıçdaroğlu dokunulmazlıklar, Karaman’da çocuklara cinsel istismar ve kimlik bilgilerinin çalınmasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Lideri özetle şunları söyledi:



BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ

“(Dokunulmazlıkların kaldırılması)Üç ayrı teklif götürdük. Anayasanın 83. maddesini yeniden kaleme alalım kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlıkları kaldıralım’ dedik. Yolsuzluğu parlamentoda milletvekili yapmaz. Kim yapar, bakan yapar. ‘Bakanların da dokunulmazlığını geçici olarak kaldıralım’ dedik, o teklifi verdik, ‘biz hemen evet deriz’ dedik. Bakanları bunun dışında tutalım diye bir teklif geldi. Biz buna ‘evet’ diyeceğiz. Neden diyeceğiz? Gerekçesi AK Partililerin yüzlerini ortaya çıkarmak. Niye getiriyorlar bunu. Asıl mesele HDP’lileri yargılamak. Biz ‘hayır’ desek, ‘vay HDP’lileri destekliyorlar’ diyecekler.

BİZ BUNU GÖZE LADIK

Bağımsız olmayan bir yargı herhangi bir yazarı çizeri hapse atıyor biz buna itiraz ediyorsak, bir siyasetçi de bunu göze almalı. Biz bunu göze aldık. 4 akademisyen hapiste bildiriye imza attılar diye. Terör örgütünün üyesine taziye ziyareti yaptılar. Ee AKP’liler de gitti niye itiraz etmediler. Biz bunu göze aldık. Bu süreci daha sert geçiştirmezsek geniş kitleleri ayağa kaldıramayız. Nasıl bu ülkede demokrasi mücadelesi verilirken aydınlar bedel ödüyorsa, biz de bedel ödemeye hazır olmak istiyoruz. Bakanların dokunulmazlıklarının kaldırılması lazım. Biz korkmuyoruz diyor. Sen korkuyorsun. Sen yukarıdan talimat aldığın için korkuyorsun. Eğer yürekliyseler bakanların dokunulmazlıkları kaldırıyoruz, hodri meydan desinler. Anayasaya aykırı bir düzenleme geliyor. Buna rağmen diyoruz ki bir bedel ödeyeceksek biz bu bedeli ödeyeceğiz.