BIST 9.770
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.432,25
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu açıkladı CHP ile HDP ittifak mı yapacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında bomba açıklamalar yaptı. Silahlı İHA'larla ilgili iddialara da katılan Kılıçdaroğlu, seçimde HDP ile ittifak yapacakları söylemlerine de açıklık getirdi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun tartışmalara neden olan silahlı İHA'lar konusundaki iddialarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, olayın aydınlatılması gerektiğini söyledi.

NTV’nin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 2019 cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP ile ittifak yapacakları iddiasını reddetti. Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

-"Biz niye ittifak yapalım; biz CHP'yiz. Ha şunu sorarsanız: 'Kürt kökenli vatandaşlardan oy istiyor musunuz?' Evet istiyoruz. Bütün vatandaşlardan oy istiyoruz. Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Mardin, İzmir. Herkesten oy isteriz. Bütün partiler vatandaştan oy isterler. 'Şunu yapacağım. Bana oy ver iktidar olayım, şu sorunu çözeyim.' Bunun için A partisi, B partisi ile ittifak yapmanın mantığı yok. Ama bazı çevreler kendilerine göre kurgu haberler yaparlar."

ZÜHTÜ ARSLAN'A HAKSIZLIK EDİLDİ
Beştepe'deki 30 Ağustos Tebrigat Töreni’nde, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elini sıktıktan sonra çekilen fotoğrafı hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, Arslan'a haksızlık edildiğini ifade ederek, "Ben o görüntüyü izledim. Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın o görüntülerde uzun süreli eğilmesi söz konusu değil. O nedenle Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı radikal bir dille eleştirmek haksızlık olur" şeklinde konuştu.

KÜRDİSTAN REFERANDUMU

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin yapacağı bağımsızlık referandumu konusunda ise Kılıçdaroğlu, "Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız. Referandumu doğru bulmuyoruz" dedi ve şunları not düştü;

-“Biz Irak’ın toprak bütünlüğünü öteden beri savunuyoruz. Bu sadece bizim düşüncemiz de değil. BM Güvenlik Konseyi’nin de… Bu konuda görüş bildiren uluslararası hukuk böyle bildiriyor. Irak Anayasası’na göre Bölgesel Kürt Yönetimi var. Ona itirazımız yok. Neden? Bizim ülkemiz değil ki orası, Irak. Oturmuşlar, anayasalarını yapmışlar. Referandumu doğru bulmuyoruz. Bunun bir Kürt-Arap çatışmasına yol açmasından da ciddi endişe duyduğumuzu da defalarca söyledik. Bölgenin bu kadar sorunu varken, sorunu çözme yönünde adım atmak varken, tam tersine yeni sorunları bölgeye taşımanın mantığı yok.”