BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.285,22
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu 2019'da aday olacak mı?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağı tartışmalarına açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu, demokrasi isteyen yüzde 60'lık bir seçmenin parti düşüncesini sandıkta bırakacağını ileri sürdü.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2019'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adaylık konusunun parti içerisinde tartışılacağını söyledi. Enis Berberoğlu'nun cezaevinde rehin tutulduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, Bylock tahliyeleriyle ilgili de seçim ittifağı iddialarına ise bir kez daha kapı araladı.

Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk canlı yayınında Ece Üner'in sorularını cevapladı. ABD ile çözülen vize kriziyle ilgili her iki tarafın açıklamalarının çelişkiler içerdiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "ABD'nin bize güvence verdiler" sözlerinin açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi. 

Programda Bylock tahliyelerine de değinen Kılıçdaroğlu, aradan 17 ay geçtiğini ve cezaevinde kalan bu insanların mağdur edildiğini ifade etti. Aile huzurları bozulan ve mağdur edilen insanların hesabının verilmesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, FETÖ ile organik bağlarının olduğu iddialarını ise yalanladı. Fatih Günsur'un Bylock kullandığına dair kendilerine herhangi bir uyarı gelmediğini de ifade eden Kılıçdaroğlu, FETÖ ile mücadelede hükümete destek verdiklerini söyledi. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"16 Temmuz'da TBMM'de direnme hakkını söyledim. AK Partili vekiller alkışladı. Bu dönemi soğuk kanlılıkla, hukuk içinde kalarak atlatmamız gerekmektedir. Devlet hukuk içinde devlettir dedi. Peki bu nedir? Bu düzenleme nedir? Burada 2 şey var. Cezayi sorumsuzluk getiriyorsunuz, af getiriyorsunuz. Bakanlar Kurulu af getiremez.

ENİS BERBEROĞLU'NUN TUTUKLULUĞU

O kararı veren hakim hakim değildir. Enis Berberoğlu siyasi rehindir orada. Ne suçu var Enis Berberoğlu'nun? Ne devlet sırrı? MİT TIR'larını, bilmeyenler mi var? Cumhuriyet yazmadan önce internette vardı.

ABD'DEKİ HAKAN ATİLLA DAVASI

Zarrab'ın 3 bakana rüşvet verdiği kesin. Delili var mı var. Avukat rüşvet verdiğini kabul etti. Bu ne? Bu davayı yeniden açalım çözelim düşümü? Bu 3 bakanı gönderelim Yüce Divana.

Bu dosyayı açmak Türkiye Cumhuriyeti'nin onurunu korur. Rüşvet alanı yargıladınız. Hangi devlet sizi eleştirir, size yaptırım uygular?

Bankanın genel müdürü hırsızın teki. Halk Bankası'nın avukatı diyorki 'Rüşveti Zarrab genel müdüre verdi.' Rüşvetle filan Amerika'nın ilgisi yok. O konuya girmiyorlar bile. 'BM'nin uyguladığı amborgoyu neden deldiniz?' bunu soruyor.

"GİZLENECEK SAKLANACAK BİR ŞEYİMİZ YOK"

Biz hayatımızda 1 milyon doları görmedik. Kızım avukat gitmiş küçük bir daire almış. Bu konuda benim, yakınlarımın bütün akrabalarımın mal varlığını araştırın. Gizlenecek saklanacak bir şeyimiz yok, tertemiz insanlarız. Hatalarımız olabilir.

ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İLGEZDİ'NİN GÖREVDEN ALINMASI

Hakkında iddia olmayan belediye başkanı mı var? Belediye başkanı görevinin başındayken, soruşturmayı engellerse ben bunu anlarım. Tüm belgeler veriliyorsa onu açığa almaya gerek yok ki. Belediyeler denetleniyor, gelsinler denetlesinler. CHP'lileri daha çok denetliyor, gelsinler denetlesinler.

CHP'NİN 2019 PLANI

CHP iktidarında çok güzel şeyler yapacağız. Tüm taşeronlara kadro vereceğiz. Aday olabilirim. Yeri ve zamanı gelir, araştırmalar yapılır ve karar verilir.

CHP VE İTTİFAK SENARYOLARI

O süreç sağ sol süreci değil. O iki yönli bir süreç. Demokrasiden yana olanlar, otoriterden yana olanlar. Demokrasiden yana kim varsa o paydada buluşacağız. Dolayısıyla toplum ikiye ayrılacak. Demokrasiden yana olanların en az yüzde 60'ı sağlaması lazım.

Ülkücüler ve milliyetçiler demokrasiye aykırı değil. Bu partinin ötesinde bir olaydır. Seçmen partide kemikleşmeyi aşacak.

TÜRKİYE'YE DEMOKRASİYİ KİM GETİRECEKSE BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VAR

Partiler arasında ittifak olmaz, kanuna aykırı. İttifak belli bir düşünce çerçevesinde olur. Bir ülkenin üniversiteleri konuşmuyorsa o ülkede kalkınmayı bekleyemezsiniz. Kim demokrasiyi savunuyorsa koşulsuz destek veririz. Türkiye'ye demokrasiyi kim getirecekse başımın üstünde yeri var. Türkiye'de erken seçime bir kişi karar verecek, neden kandırıyoruz birbirimizi?

KURULTAYDA TEK ADAY MI OALCAKSINIZ?

Bilmiyorum demokrasi var bizde. Biz koltuklara mahkum değiliz. Huzursuzluk varsa sorumlusu hükümettir. Onlar baskı uyguladıkça ben itiraz ediyorum."