BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,14
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz gecesi Genelkurmay'ı aradı mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay'ı aradı mı?

Abone ol

15 Temmuz'da kim neredeydi? Kılıçdaroğlu'nun fitilini ateşlediği tartışma büyüyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan için "Beyefendi Marmaris'te tatil yaparken Meclis topa tutuluyordu." sözü ortalığı karıştırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz yanıtı gecikmedi: "Sen neredeydin? Onu sormak lazım. Adresi ver, neredeydin?"

Karşılıklı atışmalarla 15 Temmuz gecesi bir kez daha masada. O gece kimin ne yaptığı yeniden merak konusu oldu.

Hükümete yakın isimlerden gazeteci Mahmut Övür, Kılıçdaroğlu'nun o geceki tavrını "Kılıçdaroğlu o gece Genelkurmay'ı aradı mı?" başlıklı yazısında sorguladı.

CHP'lilerin şimşeklerini üzerine çekecek bir yazı kaleme alan Övür, "Kılıçdaroğlu ve arkadaşları karanlıktan yararlanıp "sıvışma"nın yollarını arıyordu. Bunu da önce VIP önüne gelen tanktaki askerleri selamlayan CHP'liler, tankın sürpriz biçimde oradan uzaklaşmasıyla yapıyorlardı." ifadelerini kullandı.

CHP'DEN GENELKURMAY'A AÇILAN TELEFON

O gece CHP'den Genelkurmay'a açıldığı söylenen telefon görüşmesini gündeme getiren Övür, yazısına şöyle devam ediyor:

Aslında CHP açısından o gecenin sırrı Genelkurmay'la yapılan bir telefon görüşmesinde saklı. O görüşmeyi kendisi mi yoksa Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan mı yaptı tam bilinmiyor. Telefon kayıtları mutlaka vardır. Söylenen şu: O gece Özel Kalem Müdürü Ceylan, Genelkurmay'ı arıyor ve gelen "Ordu hiyerarşi içinde yönetime el koydu" bilgisini Kılıçdaroğlu'na aktarıyordu.

Denilenlere göre, bilgiyi veren de Genelkurmay Başkanı'nın FETÖ'cü yaveri. Kılıçdaroğlu'nun bu bilgi doğrultusunda hareket ettiği söyleniyor. Bu yüzden o gece "durumu izliyoruz" demekle yetindi. İdare-i maslahatçılık yaptı."

KILIÇDAROĞLU: DİKKATLE İZLİYORUZ

Kılıçdaroğlu'nun o geceyi Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu'nun Yeşilköy'deki evinde geçirmesini eleştiren yazar, yazısına böyle devam ediyor:

"Bağlandığı bir televizyoncunun "Planınız programınız nedir?" sorusuna da şu cevabı verdi: "Şu anda İstanbul'dayız, dikkatle izliyoruz."
Ülke işgal edilirken, tanklar insanları ezip geçerken, sokaklar alev alev yanarken, uçaklar halka, Meclis'e bomba yağdırırken bu ülkenin ana muhalefet partisi başkanı olanları sadece "dikkatle izliyor"du, o kadar. "