BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.511,77
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaoğlu başarılı olacak mı?

CHP'nin İstanbul adayı Kılıçdaroğlu başarılı olabilecek mi? İşte Türk medyasını ikiye bölen en keskin sorunun cevabı;

Abone ol

İNTERNETHABER

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, başarılı olabilecek mi? Bu konuda Türk medyası da ikiye bölünmüş durumda. Ahmet Hakan'a göre Kılıçdaroğlu'nun avantajı olduğu kadar dezavantajı da var.

NTV, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını masaya yatardı. Programa telefonla katılan konuklar arasında Kılıçdaroğlu'nun konusunda farklı görüşler dile getirildi.

İşte o görüşler; 

OKTAY GÖNENSİN- Vatan gazetesi yazarı

Kılıçdaroğlu sizinde biraz önce hatırlattığınız gibi yolsuzluk meselesinin üzerine çok başarılı çalışmalar yapmış bir sayesetçi. Kendisi üst düzey bürokrat olarakta ehil bir insandır. Ancak Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a konulması, İstanbul'a yönelik politika açısından verdiği bir izlenim var o da İstanbul'u almak için CHP yine yolsuzluk teması üzerine gidecek.

İstanbul'daki binaların üçte birinin ruhsatsız olduğunu biliyoruz. Mevcut yönetiminde bu konuda hiçbir şey yapmadığı ortada. Şimdi buraya gelecek yöneticinin İstanbullu olması bu deprem meselesini kavramasıyla ilgili.Tüm beyanatında Kılıçdaroğlu depremle ilgli,i deprem konusunda bir programının olduğu izlenimini vermiyor. Şimdi İstanbul'un üçte biri yıkıldığında ne olacak?

AHMET HAKAN- Hürriyet gazetesi köşe yazarı

POPÜLER ANCAK İCRACI DEĞİL

Kılıçdaroğlu çok popüler bir isim. CHP uzun bir süre araştırmalar yaptırdı, anketler yaptırdı, çok farklı isimler soruldu kamuoyuna, çıkan bütün araştırmalardan Kılıçdaroğlu birinci çıktı. Biliyorsunuz, bir seçimde bir adayın en büyük avantajı tanınmasıdır. Tanınmışlık açısından onu geçen birisi olmadı. Hem araştırmaların onu işaret etmesi hem de elde etmiş olduğu olağanüstü popülarite Kılıçdaroğlu’nu adaylığa taşıdı. Parti içinde çok aradılar ancak başka bir parlak isim bulunamadı.

Kılıçdaroğlu’nu iki noktadan değerlendirebiliriz. Birincisi çok popüler olması Kılıçdaroğlu’nun avantajı. Kılıçdaroğlu, bir pop star gibi karşılanıyor sokakta, katıldığı toplantılarda.

En önemli dezavantajı ise Kılıçdaroğlu bir denetleyici, bir müfettiş, icracı değil. İstanbul gibi çok devasal bir şehrin denetmenden çok, bir müfettişten çok icraatçıya ihtiyacı var.

TARHAN ERDEM- NTV siyaset danışmanı

UYKUSUZ GECELER BEKLİYOR

Kılıçdaroğlu İstanbul’da CHP’nin diğer adaylara göre oyunu arttıracak bir adaydır. Son zamanlardaki haberler, girişimleri ve diğer sebeplerle iyi bir aday olduğunu sanıyorum. Henüz programını görmedik, bunun için eski Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü’ne bakabiliriz. Bence genç ve başarılı bir genel müdürdü. Ve görüldüğü gibi yumuşak dürüst bir kişidir. Gelecekte programını okuduğumuz zaman daha iyi anlayacağız neler yapmak istediğini.

Muhalefet partisinin bir üyesi olarak siyasi arenada gördük, şimdi İstanbul iktidarına aday. İstanbul’un çok önemli sorunları var, söylenmeyen sorunları da var. Mesela su meselesi... Her belediye başkanı bundan sonra İstanbul’un su meselesiyle uğraşmak zorundadır. Ve geceleri uykusuz kalmasına sebep olacak bir sorundur. Su sorunu için ne düşünüyor, onları anlamamız lazım.

Karşısında da 4 seneden beri bir çaba içinde olan bir belediye başkanı var. Umarım seçimlerin sonunda da birbirlerinin yüzüne bakacak halde götürürler. Karakterleri ona çok müsait, birbirlerine karşı kırıcı olmadan sanıyorum bu mücadeleyi yapacaklardır.