BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
POLİTİKA

Kılıç: 'Güvenlik soruşturmasından geçemeyenin yurtla ilişiği kesiliyor'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç: 'Güvenlik soruşturmasından geçemeyenin yurtla ilişiği kesiliyor'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kapatılan FETÖ yurtlarının Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne devrine ilişkin, "FETÖ terör örgütünce kullanılan binalar içerisinden kullanabildiğimiz, şu anda alıp da sisteme dahil edebildiğimiz 131 bina mevcut, 821 bina içerisinden" dedi.


Kılıç, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünde (KYK) düzenlediği toplantıda, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, "Kapatılan FETÖ yurtlarının KYK'ya devrinde son durum nedir?" sorusu üzerine Kılıç, "Darbe girişiminden sonra Türkiye'deki tüm kurumlarda olduğu gibi bakanlığımıza bağlı kurumlarda da FETÖ'ye karşı olan mücadelenin farklı boyutlarda hayata geçmesi bizde de mevcut. Bu çerçevede de devletimizin özellikle öğrencilerimize yönelik olan olumsuz birtakım hareketler içerisinde bulunan FETÖ'nün 'yurt' diye adlandırdığı yapılarıyla ilgili olarak da bir adım atıldı" yanıtını verdi.
Geçen günlerde KHK ile kurumlarda uzaklaştırmalar olduğunu hatırlatan Kılıç, bu konuda adil olduklarını ve müsamaha göstermediklerini söyledi.


Özellikle son 2 yıl içerisinde KYK'da 3 bine yakın personel alındığını, bunların kurumun omurgasını oluşturduğunu söyleyen Kılıç, bu anlamda KYK yönetiminde hiçbir sıkıntı ve olumsuzluk bulunmadığını, alınanların büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getirdi.


Kapatılan FETÖ yurtlarının Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne devrine ilişkin Kılıç, "FETÖ terör örgütünce kullanılan binalar içerisinden kullanabildiğimiz, şu anda alıp da sisteme dahil edebildiğimiz 131 bina mevcut, 821 bina içerisinden" dedi.


İllerde FETÖ ile ilişkisi tespit edilen yurtlar oldukça kendilerine bildirildiğini aktaran Kılıç, bu bildirimlerden sonra yetkililerin yurtların KYK için kullanımına baktıklarını anlattı.

Sitene Ekle
Etiketler