BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,77
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Kıl payı seçildi şimdi bakan oldu!

7 Haziran seçimlerinde MHP'li Lütfü Türkan'ın seçim zaferini duyurmasının ardından yurtdışı oylarıyla son anda milletvekili olan Ali Haydar Koca, yeni kabinede AB Bakanı olarak görev yapacak.

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Koca, yeni kurulan hükümetin seçim hükümeti olduğunu ve bu hükümetten icraat beklenmemesi gerektiğini söyledi. Silahların bu süreçte mutlaka koşulsuz, karşılıklı olarak susması gerektiğini belirten Koca, "Türkiye bunu başarabilirse düzlüğe çıkacaktır" diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinde Kocaeli'nde MHP'li Lütfü Tarkan'ın milletvekilliğini, yurtdışından gelen oylarla düşüren ve sabaha karşı sürpriz biçimde milletvekili olan Ali Haydar Koca, yeni kabinede Avrupa Birliği Bakanı olarak görev yapacak. AB Bakanı Koca, Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasının ardından CNN Türk'te yeni kabineyi değerlendirdi, silahların susturulması çağrısında bulundu. Türkiye'nin uzlaşma kültürüne ihtiyacı olduğunu ifade eden Koca, "Ortadoğu bataklığına saplanmamak için buna ihtiyacımız var" diye konuştu. İşte Koca'nın açıklamalarından bazı satır başları;

"Bu bir ortaklık değildir. Bu bir koalisyon hükümeti değildir. Bu bir anayasal zorunluluktur. İki aylık bu hükümetten bir icraat beklemek mümkün değildir. Bu hükümet; silahları sustursun, seçim güvenliği sağlasın bu yeterlidir. Bu asla ve asla bir hizmet iktidarı olmadığı gibi bir koalisyon da değildir. Ortada program felan yoktur. Sayın Cumhurbaşkanı bir taktir yetkisi kullanıyor ve bir isim atıyor, olay budur.

"Biz herkesle empati yapmaya hazırız. Kabinede MHP'li olmuş, HDP'li olmuş, bunları bir kenara itmek gerekiyor. Biz herkesle sorunları konuşmaya hazırız. Buna ihtiyaç var. Sayın Tuğrul Türkeş'in kabinede yer almasının bize bir zararı yok. Bu hükümet anayasal zorunluluktan kaynaklanan bir hükümet, dolayısıyla bir hizmet hükümeti değildir. O anlamda hizmet üretimine yönelik çok fazla fırsatı olduğu düşüncesinde değilim.""

"AKAN KANIN DURMASI GEREKİYOR"

Mesele burada akan kanın durmasıdır. Silahlar amasız koşulsuz susmalıdır. Bunu hedef olarak koymamız gerekiyor. Bunu yaparsak Türkiye'yi düzlüğe çıkarmayı başarız. Bunu yapamassak içinden çıkılamaz sonuçlar doğuracaktır.

ALİ HAYDAR KONCA KİMDİR?

HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, 1950 muş Varto doğumlu. Yurtdışı oylarının eklenmesinin ardından Halkların Demokratik Partisi 25. dönem Kocaeli milletvekili olarak seçildi. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu, 1980 Askerî Darbesi’ne kadar birçok şehirde kaymakamlık yaptı, darbeden sonra göreve iâde edildi, Hassa, Çüngüş ve Sürmene kaymakamlığı görevlerini yürüttükten sonra Kocaeli Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne tâyin edildi.

Bu görevinden istifa ederek Kocaeli’de serbest avukat olarak hayâtına devam etti. 1989 Türkiye yerel seçimlerinde Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den belediye meclis üyesi seçildi. Bir süre sonra partiden ve belediye meclis üyeliğinden istifa etti. Konca 3 çocuk ve 5 torun sâhibidir.