BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26

Kıbrıs’a Her Veda Aslında Yeni Bir Başlangıç

Hayatta bazı anlar vardır ansızın saliselerle sizi derinlere götürür, kanınıza, ruhunuza, kalbinize dokunur, iz bırakır. İşte tam tamına beni tarifsiz duygulara götüren bir kareydi Kıbrıs’ta beş parmak dağlarına gökyüzünden baka kaldığım o an…

Merhabalar,

Hayatta bazı anlar vardır ansızın saliselerle sizi derinlere götürür, kanınıza, ruhunuza, kalbinize dokunur, iz bırakır. İşte tam tamına beni tarifsiz duygulara götüren bir kareydi Kıbrıs’ta Beşparmak dağlarına gökyüzünden baka kaldığım o an… 

  

Barış ve Dostluk Müzikle Birleşince

Yaşlı çift öylesine büyük bir tutkuyla birbirlerine olan aşklarını ve yaşam heyecanlarını dans pistinde ifade ediyorlardı ki ; Vay be işte hayat bu, her salisesinde değerini bilmek ve el ele tadını çıkarabilmek. Birde ellerin birleştiği yer Akdeniz’in cennet adası olunca  bana düşen bu kareyi fotoğraflamak oluyordu. Müzik ve dans adeta mutluluğun ve yaşam sevincinin resmiydi.

  

  

Kıbrıs’a veda vakti geldiğinde Ercan Havalimanında şoför arkadaşımıza teşekkür ederek İstanbul’a dönüş telaşına başladık.

  

 Bilet, pasaport işlemleri derken  bekleme salonunda değerli dostumuz Kıbrıslı iş adamı Malpas Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Altınör ile keyifli bir sohbet ettik.” Ada hepimizin evi herkesi bekliyoruz Malpas Hotel’in kapıları da sonuna kadar misafirlerimize açık” diyen Reşat Altınör de bir iş seyahati için Singapur’a gidiyordu ve “daha şimdiden adayı özledim, Kıbrıs sevdası böyledir” diyerek  ayrıldık.

    

Ne Mutlu Türküm Diyene

İstanbul dönüşü için uçağımız cennet adanın semalarında yükselmeye başladığında uçağın küçücük camından gördüğüm manzara tüylerimi diken diken yaptı. Pilotumuz öyle anlamlı bir uçuş resitali verdi ki o an unutulmaz. Beşparmak dağlarının üzerinde Türkiye Cumhuriyeti bayrağı ile KKTC bayrağı ve üzerinde de Ne Mutlu Türküm Diyene yazıyordu. Kan, gözyaşı ve umudun kocaman mücadelesi ve dirilişiydi anlamlı bakışlar arkasında bulutların arasında gün çoktan batmıştı.  Hiçbir şey söylemeden öylece sustum ve kaldım. Sonrasında gözlerim bulut bulut gururla ve onurla Ne Mutlu Türküm Diyene dedim.

Fark üreten bir şövalyenin izlerinde;  okyanusları sanata ve denize duyduğu sonsuz aşkıyla birleştiren sanat adamı, ada sevdalısı Erbil Arkın’ın özel dünyasından ayrıntılarla buluşmak üzere tatil tadında kalın.