BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.411,12
HABER /  DÜNYA

Kıbrıs Türk’tür Türk kalacaktır

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, KKTC’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin milli davası olduğunu belirterek, “Türk’tür ve her ...

Abone ol

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, KKTC’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin milli davası olduğunu belirterek, “Türk’tür ve her zamanda Türk kalacaktır” dedi.
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu tarafından düzenlenen Türkiye Yerel Yönetimler Zirvesi’ne katıldı. Masum Türker, zirvede KKKTC meselesine değindi.
DSP olarak Kıbrıs’a önem verdiklerini belirten Masum Türker, “Biz Demokratik Sol Parti olarak 1974 Kıbrıs çıkartmasından bu yana her zaman KKTC halkının yanında olduk. KKTC halkının bağımsızlık mücadelesini destekledik. Hükümette olduğumuz dönemlerde de destekledik, muhalefette olduğumuz dönemlerde de destekliyoruz. KKTC, Türkiye Cumhuriyeti’nin milli davasıdır. Rahmetli merhum genel başkanımız, başbakanımız sayın Bülent Ecevit ve yol arkadaşları KKTC meselesinde çok hassastı” diye konuştu.
Kıbrıs halkına her zaman destek olacaklarını ifade eden Türker, “Şimdi de ben ve yol arkadaşlarım KKTC meselesinde çok hassasız. Kıbrıs 1974 yılından bu yana Türk’tür ve her zamanda Türk kalacaktır. DSP her zaman Kıbrıs Türk halkının yanındadır ve vermiş oldukları onurlu bağımsızlık mücadelesini desteklemektedir” dedi.
(İHA)