BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.509,45
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

KHK'larla hukuk çiğneniyor eleştirisi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, hükümetin KHK'larla hukuku yerle bir ettiğini ileri sürdü. Açıklanan işsizlik rakamlarını da değerlendiren Böke, işsizliğin AK Parti'nin kötü ekonomi yönetiminden kaynaklandığını söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, KHK'ların hukuku yerle bir ettiğini iddia etti. Türkiye'deki işsizlik oranının yükseldiğini söyleyen Böke, işsizlik sorununun demokrasi ve hukukun üstünlüğünün egemen olacağı bir siyasetle çözülebileceğini kaydetti.

Selin Sayek Böke, bugün açıklanan işsizlik verilerini değerlendirdi. 2016 yılı Haziran döneminde işsizliğin yine çift hanelere ulaştığını söyleyen Böke, resmi rakamlara göre işsiz sayısının 247 bin kişi daha artarak 3 milyon 127 bin kişiye ulaştığını söyledi. İşte Böke'nin açıklamalarından bazı satır başları:

"Bugün açıklanan 2016 yılı Haziran dönemi işgücü istatistikleri, işsizliğin yine çift hanelere ulaştığını gösterdi. İşsizlik yükseliyor. Türkiye'nin işsiz sayısı, resmi rakamlara göre 2016 yılı Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 247 bin kişi artarak 3 milyon 127 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,6 puanlık artış ile %10,2'ye ulaştı. Resmi rakamlara göre bile, Türkiye'nin artık kronikleşen yapışkan bir işsizlik sorunu yaşadığı ortada.

"ÇİFT HANELİ RAKAMLARA ÇIKTI"

Türkiye'nin, kriz dönemi olan 2001-2002'de yaşadığı ortalama işsizlik oranı % 8 iken, şimdi çift hanelere çıkan işsizlik sorununu iktidar çözemiyor. Bu bir tesadüf değil. Bir ülkede üretim yoksa, iş de yoktur. KHK'larla ülkeyi yönetenler, hukuku da yerle bir ediyor. Hukukun olmadığı yerde, kimsenin bugünden yarına nasıl bir iklime uyanacağını bilmediği yerde, yatırım da olmaz, üretim de olmaz. O zaman işsizlik de tesadüf olmaz. İşsizlik AKP'nin kötü ekonomi yönetiminin sonucudur. Oysa iyi bir ekonomi yönetimi ve yatırım iklimini güçlendirecek, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün egemen olacağı bir siyasetle işsizlik sorunu çözülebilir."