BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  DÜNYA

KGS'deki bakiyeler yandı mı?

HGS'ye geçiş ile birlikte KGS'ler artık kullanılmıyor. Peki KGS'sinde bakiye kalan ne yapacak? Bu bakine nasıl transfer edilecek?

Abone ol

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) yetkilileri, Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) kartlarındaki bakiyelerin iptalinin söz konusu olmadığını, 31 Ocak 2013 tarihinden sonra da bakiye aktarımı veya iadesi işlemlerine devam edildiğini bildirdi.

Otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan KGS, 31 Ocak 2013 tarihinden itibaren yerini Hızlı Geçiş Sistemi'ni (HGS) bıraktı. Bununla beraber, 14 milyon KGS kullanıcısının yaklaşık 1 milyon 600 bini HGS'ye geçti.


HGS'NİZ YOKSA KAÇAK GEÇİN


Hala HGS almadıysanız köprü ve otoyollardan kaçak geçebilirsiniz. Ancak bir şartla!
(DEVAMINI OKU)

HGS İÇİN HANGİ EVRAKLAR GEREKLİ?

HGS'Yİ BEDAVAYA NERDEN ALIRSINIZ?

HGS'yi PTT'nin yanı sıra bankalar da veriyor. PTT'de ücretli olan HGS, bankanızda bedava... Hangi bankalar HGS'yi bedavaya veriyor? Öğrenmek için TIKLAYIN

HGS NASIL VE NERDEN ALINIR?

HGS HAKKINDA BİLMEK İSTEDİĞİNİZ HERŞEY


Karayolları Genel Müdürlüğü yetkileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otoyol ve İstanbul'daki boğaz köprülerinde kullanılan mevcut KGS ve OGS ücret toplama sistemlerine ilave olarak, Karayolları ve PTT Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolle, kurulumu PTT tarafından yapılan HGS ücret toplama sisteminin, 17 Eylül 2012'de hizmete alındığını hatırlattı.

KGS İADELERİ SÜRÜYOR

Tüm ülke genelinde 31 Ocak 2013'ten sonra kullanımına son verilen KGS ücret toplama sistemi kullanıcılarının mağdur olmamaları amacıyla; mevcut kartlarındaki bakiyelerinin, talepleri ve kartın satın alındığı satış kanalına göre banka hesaplarına iadesi, OGS veya HGS hesaplarına aktarılması için gerekli düzenlemeler yapıldığını ve tedbirlerin alındığını anlatan yetkililer, bu amaçla yeni yöntemler geliştirildiğini ve Karayolları Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatı ile bölge müdürlüklerinde KGS işlemleri ile ilgili hizmet verilmeye başlandığı ifade etti.

HGS'YE DE AKTARILABİLİYOR

KGS kartlarındaki bakiyelerin PTT şube ve acentelerinde açılan HGS hesaplarına aktarımını kolaylaştırmak için, otoyol kullanıcı taleplerinin yoğun olduğu 29 ayrı noktadaki Kredi Yükleme Terminali (KYT) cihazlarına yeni yazılımlar yüklenerek işlemlere ivme kazandırıldığı anlatan yetkililer, bunun yanı sıra vatandaşlara yardımcı olmak için Karayolları Genel Müdürlüğü Ankara Merkez Yerleşkesi'nde müracaat masası kurulduğunu, ayrıca 444 11 17 numaralı danışma hattının da, otoyol kullanıcılarına hizmet verdiğini belirtti.