BIST 9.573
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.473,81
HABER /  GÜNCEL

KFC'den 'sekiz bacaklı tavuk' iddiasına dava

Sosyal medyada Çin'deki şubelerinde genetiği değiştirilmiş sekiz bacaklı tavuklar kullandığı iddiaları yayılan KFC konuyu mahkemeye götürüyor.

Abone ol

Kızarmış tavuk yapan fast food zinciri Kentucky Fried Chicken, sosyal medyada hakkında "yalan-yanlış söylentiler" yaymakla suçladığı üç Çin şirketini mahkemeye veriyor.

Bu söylentiler arasında şirketin 'yemeklerinde genetiği değiştirilmiş altı kanatlı ve sekiz bacaklı tavuklar kullandığı' yolunda iddialar da bulunuyor.

KFC, WeChat adlı uygulama ile yayılan bu söylentiler için Çinli şirketlerden 1,5 milyon yuan (242 bin dolar) ve bir de özür istiyor.

KFC'nin Çin'deki işletmelerinin başkanı Qu Cuirong, "bu söylentiler müşterilerimizi yanlış bilgilendirmekle kalmadı, markamıza da zarar verdi" dedi.

Konuyla ilgili dava dilekçesini veren şirket, çıkarılan söylentilerin daha sonra sosyal medyada en az 4000 kez 'post edildiğini' kaydediyor.

Suçlanan Shanxi Weilukuang Teknoloji Şirketi, Taiyuan Zero Point Teknoloji Şirketi ve Yingchenanzhi Başarı ve Kültür İletişim Şirketi konuyla ilgili yorum yapmadı.

2014'ün sonu itibarıyla Çin'de 4828 şubesi bulunan KFC, ülkede her yıl yüzlerce şube açıyor.

Daha önce de KFC'nin Çin'deki tedarikçilerinden biri bayat et satmakla suçlanmış, şirket bunun üzerine o tedarikçiden alınan etleri kullanmaya son vermişti.