BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.427,87
HABER /  GÜNCEL

Kesilmeyen her kurbana ayrı ceza!

Savcılık kurban yolsuzluğu iddianamesinde kesilmeyen her kurban için ayrı ayrı ceza talep etti.

Abone ol

Kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla geçen yıl başlatılan operasyon kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede 22 kişi hakkında takipsizlik kararı verilirken, Deniz Feneri, LÖSEV, Mehmetçik Vakfı başkan ve yöneticileri ile et firmaları sahipleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 46 kişi hakkında dava açıldı.

1 NUMARAYA 200 YIL

İddianamede, 1 numaralı şüpheli olarak yer verilen Mahmut Ay’ın ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek’, ‘İhaleye fesat’ ve ‘resmi belgede sahteciliğe azmettirme’ suçlarından 200 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Cumhuriyet Savcıları Mehmet Tamöz ve Hüseyin Kocabey’in hazırladığı iddianamenin en dikkat çekici bölümü ise sanıklar hakkında istenen cezalar. Savcılar kesilmediği öne sürülen her hayvan için ayrı ceza talep etti.

6. AĞIR CEZA İNCELİYOR

Nitelikli dolandırıcılıkle suçlanan Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu hakkında 156 bin 334 kez ayrı ayrı toplam 1 milyon 100 yıla kadar hapis cezası istendi. Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz’in aynı suçtan 44 bin 590 yıla kadar, LÖSEV Başkanı Üstün Ezer’in de kesilmediği öne sürülen 52 bin hayvan için toplamda 364 bin yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. 6. Ağır Ceza’ya sunulan iddianame kabul edilirse,yargılama önümüzdeki haftalarda başlayacak.