BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.438,69
HABER /  MEDYA

'Kes sesini otur oturduğun yerde Fehmi Koru'

Fehmi Koru'nun Cumhuriyet'e verdiği röportaj en çok kendi mahallesindekileri kızdırdı. Akit yazarları Koru'ya topyekün hücum etti. Bakın neler dediler.

Abone ol

Muhafazakar medyanın en önemli isimlerinden Fehmi Koru, Cumhuriyet Gazetesi'ne röportaj verince mahallesindekileri çılgına çevirdi. Fehmi Koru'yu hedef tahtasına ilk koyan da Yeni Akit gazetesi oldu. Koru hakkında 'Mason' bile diyen Akitçiler bugün de 3 ayrı yazıyla saldırıya devam ettiler.

Fehmi Koru hakkında 'nezaket' sınırlarını aşan bir üslupla kaleme alınan yazılardan ilki Ali İhsan Karahasanoğlu'na ait. Fehmi Koru'nun Cumhuriyet'e bırakın röportaj vermeyi çaycısının selamını bile almaması gerektiğini söyleyen Akit yazarı, ardından şunları yazmış;

"Utanmamış sıkılmamış, Cumhuriyet'e röportaj verip, Cumhurbaşkanlığı sarayı üzerinden inciler döktürmüş..
Fehmi Koru'ya tavsiyemiz şu:

EN AĞIRI BU OLDU
Yeni Akit'de Fehmi Koru'ya yönelik 'edep' sınırlarını aşacak saldırıların ilk sinyali Mehtap Yılmaz imzalı yazıyla gelmişti. Fehmi Koru'yu 'Mason' ilan eden o yazıdaki satırlar şöyleydi;

'Haddini bil…
Haddini aşma ki biz de dilimizin altındaki baklayı çıkarmayalım! Bizim değerlerimize dil uzatma ki, biz de senin Bilderberg’ine dil uzatmayalım!

Yoksa biz de, “Bilderberg’in eşiğinden geçmek için ne bedeller ödedin Fehmi Koru” diye sorarız! “Hakkındaki iddialar doğru mu? Mason oldun mu, olmadın mı Fehmi Koru?” diye sorarız.

Sonra da seni, Bilderberg’çileri koyduğumuz yere koyarız! Hâlâ boğazında “Yenişafak”ın helal lokması varken, tekrar düşün bence…
Laz Ziya repliğine uyarlarsak, “Bilderberg aklını kendine sakla Fehmiiii”

"Çok meraklı iseniz.. Girin siyasete, görelim kilonuzun kaç okka olduğunu.."
Öyle ya siyasi kararlar hakkında, "Şu yapılsın, bu yapılsın" diyecek olanlar için, yol açık.
Girersiniz siyasete ya iktidar partisinin sözü dinlenen adamı olursunuz. Ya da farklı partiden seçilir, yeterli sayıyı sağladığınızda Başbakan olursunuz Sonra "Cumhurbaşkanlığı Sarayı boşaltılmalı" dersiniz.
Bunu yapmaya kilonuz yetmiyorsa.
Keserseniz sesinizi, oturursunuz oturduğunuz yerde!

FEHMİ KORU İÇİN PARAGÖZ İTHAMI
Yeni Akit 'de Fehmi Koru hakkında 'belden aşağı' vuran bir diğer yazıda da 'küfürlü' yazıları ile bilinen Hasan Karakaya'nın imzası yer alıyor. Karakaya Fehmi Koru için 'Para için herşeyini verebilecek' tanımlaması yapıp şunları yazdı;

"Sonunda Fehmi Koru da kafayı "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na takmış. "Para İçin her şeyini verebilecek" bir Fehmi Koru'nun "Cumhuriyete meze" olan dünkü demeci şöyle "Erdoğan; pazarlık konusu yaptırmadan Saray'ı kendisi vermelidir!" Bu "Saray takıntısı" nedir, kimin neresine batıyor, bir turlu anlamıyorum...

ABDURRAHMAN DİLİPAK DA VURDU
Yeni Akit'deki Fehmi Koru'ya yönelik bir diğer çıkış da gazetenin etkin isimlerinden Abdurrahman Dilipak'tan geldi. Dilipak, 'AK Parti fabrika ayarlarına geri dönsün' diyen Fehmi Koru'yu isim vermeden BOP hizmetlisi olarak niteledi. Erdoğan'ın Saray'ı geri vermesine yönelik sözlerine de 'Özür de dilemesi gerekir mi?' diyerek Fehmi Koru'ya şöyle yanıt verdi;

-"AK Parti'nin fabrika ayarlarına geri dönmesi gerek" diyenler sizi tekrar BOP'a davet ediyorlar. Evet ABD ile birlik olup, 22 Arap ülkesinin rejim, iktidar ve sınırlarını birlikte belirleyeceksiniz.
Ha! Bu arada Rusya, Çin, Hindistan, Japonya ile öyle yakın temas hoş olmuyor. Şu Türk Dünyası, TIKA filan da can sıkıcı, yanlış anlaşılıyor..

BUNU BİZE YAKIN İSİMLERLE YAPIYORLAR

Erdoğan'ı "Sisileştirmek" istiyorlar. Değilse "Mursileştirmekle tehdit ediyorlar.
İşin acı yanı bunu bize yakın birilerinin üzerinden, sol media üzerinden, paralel media üzerinden yapıyor olmaları.
(...) Erdoğan'ı yola getirmek için bu kez içeriden birileri üzerinden mesaj vermeye çalışıyorlar
. Bu durum onların ne kadar çaresiz olduklarını gösteriyor aslında.. Bu yol yol değil. Bu talepler geri teper.


İşin ilginç yanı, birileri AK Parti'ye ANAP'ın akıbetini hatırlatıyor.. Sahi ANAP milletin beklentilerine cevap verdiği için mi, yoksa ona ters düşen kadroların elinde oyuncak olduğu için mi tasfiye oldu?

FEHMİ KORU NE DEMİŞTİ?
Fehmi Koru'nun Cumhuriyet Gazetesi'ne verdiği röportajdaki sözleri kendi mahallesindekileri çılgına çevirdi. Peki Fehmi Koru muhafazakar yol arkadaşlarını bu kadar kızdıracak ne demişti.
İşte en çok kızdıkları o sözleri;

ERDOĞAN SARAY'I VERSİN
-Bence Erdoğan sarayı muhaliflerinin şart koşması olmasa bile kendisi vermelidir. Bu bir geri adım değil. Başkanlık sistemi gündemden kalktı. Saray denilen yerin de yapılma amacına uygun olarak başbakanlık ve ilgili birimleri barındıran bir tesise dönüşmesinde yarar vardır. Bunun koalisyon pazarlıklarında Cumhurbaşkanı'nı rencide edecek şekilde yapılması yanlış olur. Erdoğan böyle bir adımın atılmasını kendisi sağlarsa bu ona zarar vermez.

AK PARTİ ANAP GİBİ OLUYOR! FABRİKA AYARLARINA DÖNSÜN
-Siyaset ölü partilerle dolu. ANAP'ın çöküşünü hatırlayın. Bir partide gerileme başladığında onu kolay kolay durduramazsınız. Seçim sonuçları AK Parti'nin ANAP'ın düşüşünün başlangıcını gösteriyor. Peki buradan dönemez mi AK Parti? Dönebilir ama zordur, çok zordur. Formül fabrika ayarlarına dönmektir.